Ερήμωσε το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας!

Διαβάζοντας τον τίτλο, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς “τι είναι αυτό που λείπει” από μία τόσο σημαντική υπηρεσία όπως το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ώστε δε λειτουργεί σωστά, αλλά το σωστό ερώτημα θα έπρεπε να είναι τι δεν λείπει από το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας!

Με επιστολή που εστάλη τόσο στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όσο και στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη από τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης,

Λάμπρο Τσόγκα, γίνεται σαφές πως τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στο ΣΔΟΕ ΚΜ! Πιο συγκεκριμένα, το Σώμα, λειτουργεί με 60 λιγότερους υπαλλήλους συγκριτικά με πέρσι, ενώ σημαντικές θέσεις όπως αυτή του αναπληρωτή διευθυντή και δύο υποδιευθυντών είναι κενές! Χαρακτηριστικα επίσης, πρέπει να αναφερθεί πως η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων ολόκληρο το τελευταίο έτος, έχει μείνει χωρίς διευθυντή, καθώς συνελήφθη και είναι προφυλακισμένος για συμμετοχή σε κύκλωμα τοκογλυφίας. Για αντικαταστάτη του βέβαια, ούτε λόγος! Παράλληλα η Διεύθυνση αυτή, λειτουργεί επίσης με μειωμένο προσωπικό συγκριτικά με πέρυσι καθώς έχει μειωθεί κατά 15 άτομα!

Όπως είναι πλέον ξεκάθαρο, εξαιτίας αυτής της πρωτοφανούς υπολειτουργίας του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, οι δικαστικές έρευνες για οικονομικά σκάνδαλα εις βάρος του Δημοσίου κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα! Να θυμίσουμε πως οι υποθέσεις αυτές μόνο λίγες δεν είναι· έλεγχοι για κακοδιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η διερεύνηση κυκλωμάτων καρτέλ στην αγορά, φάκελοι ελέγχων για τα οικονομικά ΠΑΕ, αμαρτωλές προμήθειες νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα, διασταύρωση στοιχείων για παράνομες εισπράξεις συντάξεων και δεκάδες ακόμη σοβαρές υποθέσεις, κι όλες εις βάρος του Δημοσίου! Κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα σύντομα!

Keywords
Τυχαία Θέματα