Δύο βουλευτές γράφουν…

Η στήλη παραχωρείται για σήμερα σε δύο βουλευτές και θα καταλάβετε αμέσως γιατί:

«Αξιότιμοι κύριοι Εισαγγελείς,
Η επιταγή για διαφάνεια, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί πρόταγμα των καιρών. Προϋπόθεση δε των ανωτέρω είναι και η φορολογική ισότητα και η φορολογική δικαιοσύνη.
Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά επί δυόμισι χρόνια υπό το άγος αβάσταχτων μέτρων, ενώ την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι Έλληνες πολίτες και φορολογούμενοι, συμπεριλαμβανομένων, δυστυχώς, και πολιτικών προσώπων, που ασκούν ή έχουν ασκήσει εξουσία, εμπλέκονται σε ακραία και εκτεταμένη φοροδιαφυγή, απόκρυψη εισοδημάτων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και άλλα σοβαρότατα οικονομικά εγκλήματα, από τα οποία προκύπτει μεγίστη ζημία του ελληνικού Δημοσίου, σε μία περίοδο κατά την οποία η εξοικονόμηση έχει ταυτιστεί με την αφαίμαξη των πλέον αδυνάτων και αδυνάμων.
Παράλληλα, δυστυχώς, εκδηλώνεται έμπρακτα η ευθεία άρνηση της εκτελεστικής εξουσίας να πράξει τα στοιχειώδη προς διερεύνηση και διαλεύκανση των οικονομικών εγκλημάτων που διαπράττονται σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού, όπως προκύπτει από τις γενικές, αόριστες, αλληλοαντικρουόμενες και παρελκυστικές απαντήσεις που δίνουν επί του θέματος οι αρμόδιοι υπουργοί.
Με την παρούσα σας κοινοποιούμε την από 7/8/2012 ερώτησή μας προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα: ‘‘Παροχή πληροφοριών στο ελληνικό κράτος από τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με τις καταθέσεις Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών στην Ελβετία’’.
Με την άνω ερώτησή μας, ζητήσαμε, μεταξύ άλλων, την άμεση ενεργοποίηση των άνω αρμόδιων υπουργών προς τους αντίστοιχους υπουργούς του κρατιδίου Ρηνανίας- Βεστφαλίας του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Γερμανίας, προς απόκτηση πρόσβασης στις πληροφορίες που οι άνω αρμόδιες και δημόσιες αρχές κατέχουν. Οι απαντήσεις που δόθηκαν, από πλευράς των υπουργείων και τις οποίες επισυνάπτουμε, παρίστανται προσχηματικές και αναδεικνύουν απροθυμία διερεύνησης των υποθέσεων αυτών και, κυρίως, απόκτησης πρόσβασης στα στοιχεία που άλλες χώρες κατέχουν και χρησιμοποιούν. Η ίδια εγκληματική απραξία αναδεικνύεται εν σχέσει με τη λίστα Falciani, που φέρεται ότι παρέδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, η τότε Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ, κα Κριστίν Λαγκάρντ. Η άνω λίστα φέρεται να περιείχε 1.991 ονόματα Ελλήνων, πλην όμως φέρεται να αγνοείται η τύχη της μετά την παράδοσή της στον κ. Παπακωνσταντίνου.
Με το παρόν διάβημά μας απευθυνόμαστε σε εσάς ζητώντας τη δική σας παρέμβαση προς την Εισαγγελία του Ντόρτμουντ και του Μπόχουμ. Είναι γνωστό ότι οι εισαγγελικές αρχές των πόλεων αυτών έχουν στα χέρια τους σχετικές κρίσιμες πληροφορίες και είναι επιτακτική η απόκτησή τους.
Η φοροδιαφυγή, και μάλιστα σε αυτό το επίπεδο και σε αυτή τη μορφή, επιτάσσει την αποφασιστική παρέμβαση της Δικαιοσύνης ως ελάχιστο μέτρο αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και της εμπιστοσύνης των πολ

Keywords