Άνω-κάτω το πολιτικό σύστημα από τη λίστα των «36»

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

Νέες αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα προκαλεί η λίστα με τα 36 πρόσωπα, στα οποία περιλαμβάνονται βουλευτές, πρώην υπουργοί και γενικοί γραμματείς. Τα πολιτικά πρόσωπα φέρεται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ και τον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη.
Για τους περισσότερους έχει ήδη ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών τους αλλά και των θυρίδων που τυχόν κατέχουν, ενώ ελέγχονται και τα περιουσιακά τους στοιχεία σε όλα τα υποθηκοφυλακεία.
Πολλές

από τις υποθέσεις αφορούν στην εμπλοκή των πολιτικών προσώπων σε εξοπλιστικά προγράμματα (υπάρχουν επτά φάκελοι που ελέγχονται για εξοπλιστικά προγράμματα) για προμήθειες του Δημοσίου, αλλά και για καταγγελίες, ανώνυμες και επώνυμες, για αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε ότι «η κυβέρνηση αναμένει από τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί τάχιστα για το ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν για παράνομο πλουτισμό και ποια είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών».
Στο μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας για τη διαρροή της λίστας με τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ζητεί και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, με σχετική παραγγελία του προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ελένη Ράικου. Αντίστοιχη παρέμβαση έκανε και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος, επίσης, διέταξε έρευνα για τη διαρροή της λίστας και την αναζήτηση όσων ευθύνονται γι’ αυτό.

Και ξαφνικά… πόλεμος ΔΕΗ – Φώλια!
Εντελώς ξαφνικά, εν μέσω συνταρακτικών αποκαλύψεων για το πολιτικό σύστημα, προέκυψε μείζον πολιτικό και νομικό ζήτημα για την κυβέρνηση, μετά τις καταγγελίες του νομικού συμβούλου της ΔΕΗ. Ο Αργύρης Οικονόμου υποστηρίζει ότι «ο Χρήστος Φώλιας χρηματίστηκε προκειμένου να καταθέσει υπέρ μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας και εις βάρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού».
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων του Αργύρη Οικονόμου, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης προέβη σε δηλώσεις προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Ο Χρ. Φώλιας χαρακτήρισε συκοφαντικά τα όσα ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ υποστηρίζει και ανήγγειλε ότι θα προσφύγει αμέσως στη Δικαιοσύνη. Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια…

Κακοποιούσε τα παιδιά του
Από τα απίστευτα που συμβαίνουν στη χώρα μας… Μια τρομακτική ιστορία παιδικής κακοποίησης ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα Χανιά. Δωδεκάχρονος τηλεφώνησε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και ζήτησε να μπει σε ίδρυμα μαζί με την εξάχρονη αδελφή του, επειδή δεν άντεχαν την κακοποίηση από τον πατέρα τους.
Μετά την καταγγελία, συνελήφθη ο πατέρας, ο οποίος αποδείχθηκε ότι δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα, ενώ τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Χανίων. Δεν έχει τέλος οι βούρκος που έχει καλύψει την Ελλάδα…

Δεν αποχωρίζεται ποτέ το Ρόλεξ των… 7.000 ευρώ!
Είναι κακό όταν μια παρουσιάστρια φωτογραφίζεται για τη νέα τηλεοπτική σεζόν φορώντας ένα πανάκριβο Ρόλεξ αξίας περίπου 7.

Keywords
Τυχαία Θέματα