ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης- «Καλά… δεν θα ρίξουμε και την κυβέρνηση»

Από την εφημερίδα Karfitsa

Αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ δηλώνει η κομματική οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη αλλά και οι δυο βουλευτές του νομού κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ξεκαθαρίστηκε ωστόσο, πως η αντίθεσή τους αυτή στις προωθούμενες κυβερνητικές ενέργειες, αν και αποτελεί κεντρική κομματική γραμμή, δεν θα είναι αφορμή για να «ρίξουν την κυβέρνηση».

Σύμφωνα

με όσα δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Δημητρακάς, «η ΕΥΑΘ δεν έπρεπε να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ. Δεν συντρέχουν λόγοι για την ιδιωτικοποίησή της. Παντού αυτός ο τομέας είναι μονοπωλιακός και όχι ανταγωνιστικός. Η ΕΥΑΘ είναι κερδοφόρα και δεν έχει υπεράριθμο προσωπικό». Ο ίδιος ξεκαθάρισε επίσης ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη «δεν είναι αντίθετο με την ιδιωτικοποίηση συγκεκριμένων τομέων του δημοσίου, με γνώμονα τη δυνατότητα αφενός αξιοποίησης νέων τεχνολογιών, υλικών και ανθρωπίνων πόρων, αφ’ ετέρου δημιουργίας ανταγωνισμού με ευεργετικά αποτελέσματα για το καταναλωτή, όπως συνέβη στην τεχνολογία». «Δεν μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη η τιμή του νερού αλλά πρέπει να ασκείται ο κεντρικός έλεγχος» κατέληξε ο κ. Δημητρακάς.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου τα στελέχη αλλά και οι βουλευτές του κόμματος μίλησαν και για την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της ΕΥΑΘ και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης, συμφερόντων τράπεζας Πειραιώς και Ελληνικού Δημοσίου, για τον εκσυγχρονισμό της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων, θέμα που ανέδειξε η «Κ». Σημειώνεται πως μετά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας υπογράφτηκε συμφωνία των δυο πλευρών παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου για παρεμβάσεις ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ΜΚΑ. Η τελευταία λειτουργεί χωρίς άδεια με αποτέλεσμα να «πέφτουν» περίπου πέντε εκατομμύρια κυβικά μέτρα ακατέργαστα βιομηχανικά λύματα στο Θερμαϊκό Κόλπο. Τα ρεπορτάζ της «Κ» προκάλεσαν παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Τσαμασλή που αποφάσισε να μπει «λουκέτο» στην ΜΚΑ. Β. Στολ.

✔ Επιβεβαιώθηκε για μία ακομη φορά η free press της Θεσσαλονίκης karfitsa! Eδώ και μέρες έγραψε ότι τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα την καλύψει ένας πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ! Ο λόγος για τον ηθοποιό Γιάννη Βούρο που διαδέχεται τον Σωτήρη Χατζάκη, κατά γενική ομολογία πετυχημένο στη θητεία του, παρά τις δυσκολίες που είχε λόγω… προέδρου Μάκη Τρικούκη!

✔ Μπορεί ο ίδιος να δηλώνει ΠΑΣΟΚ, ωστόσο όπως λένε συνάδελφοι του «φλερτάρει» και με ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά! Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης ήταν ο μόνος από τους δημάρχους του νομού που την περασμένη Δευτέρα έδωσε το παρών στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ!

Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να «ανηφορίσουν» στη Θεσσαλονίκη το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο πρώτος για την προσυνεδριακή διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας και ο δεύτερος για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται όμως πως ο Φώτης Κουβέλης, πρόλαβε τον πρωθυπουργό και το δεύτερο κυβερνητικό εταίρο στη… στροφή. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς θα επισκεφτεί πρώτος τη Θεσσαλονίκη και θα μιλήσει την Τρίτη σε συγκέντρωση του κόμματός του στο Λιμάνι.

✔ Ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις και επενδύσεις με… δημοψήφισμα φαίνεται πως θέλει ο Γιάννης Μπουτάρης. Την ώρα που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δηλώνει σε ρωσόφωνο επιχειρηματικό κοινό ότι «ο δήμος περιμένει τους ξένους επενδυτές με ανοιχτές αγκάλες» το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ΕΥΑΘ και σύμφωνα με πληροφορίες προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται και για το… Λιμάνι! Δηλαδή για να καταλάβουμε, εάν ο κυρ Γιάννης δεν ήθελε τις επενδύσεις τι θα έκανε;

✔ Διεκδίκησε το… σταυρό των Θεσσαλονικέων σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις, δεν κατόρθωσε να εκλεγεί και τώρα το έριξε στην… τηλεόραση. Ο λόγος για τη Μαρία Μήτσιου της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου με την παράταξη Ψωμιάδη και υποψήφιας βουλευτή τον περσινό Μάιο. Άλλωστε η ίδια διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις! Νέα είναι, ωραία είναι, ξανθιά είναι! Ωστόσο, ο κανόνας δεν είναι από την τηλεόραση στην… πολιτική;

✔ Όχι μόνο δεν πηγαίνει στον ΑΝΤ1 για την καλοκαιρινή σεζόν αλλά όπως όλα δείχνουν ετοιμάζει νέα εκπομπή – μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε – στην κρατική τηλεόραση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ανθή Σαλαγκούδη ήδη έχει ξεκινήσει γυρίσματα όπως επίσης και… συζητήσεις για την ανανέωση της σύμβασης της που λήγει στις αρχές του επόμενου Σεπτέμβρη! Μιλώντας η ίδια στο karfitsa.gr τόνισε οτι «ετοιμάζουμε κάτι καλο-

καιρινό» βάζοντας τέλος στα σενάρια που θέλουν την κόρη του πρώην υφυπουργού της Νέας Δημοκρατίας να εγκαταλείπει τη… «δημόσια» Αγία Παρασκευή και να πηγαίνει στο «ιδιωτικό» Μαρούσι! Άλλωστε για να πάει στον ANT1, θα έπρεπε να της έχει γίνει… προταση!

✔ Μπορεί η ίδια να είναι βουλευτής αλλά όπως μαθαίνουμε εξακολουθεί να εργάζεται στη φαρμακευτική εταιρία που απασχολούνταν πριν τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου. Η Κατερίνα Μάρκου της Δημοκρατικής Αριστεράς εκτός από τις παρουσίες στη Βουλή, τις εκδηλώσεις και τις βουλευτικές υποχρεώσεις δαπανά αρκετό χρόνο και για τη δουλειά της. Μάλιστα αν αληθεύουν οι πληροφορίες οτι δίνει και το 25% της βουλευτικής της αποζημίωσης στο κόμμα (και μάλιστα χωρίς… απόδειξη) σιγά μην της φτάσει ένας μισθός!

Keywords
δημαρ, θεσσαλονικη, φώτης κουβέλης, ανθή σαλαγκούδη, ευαθ, γνώμονα, ετβα, τραπεζες, free, press, ΠΑΣΟΚ, συριζα, σαμαρας, βενιζελος, εκλογες, δημοψηφισμα 2015, ψωμιαδης, νέα, ΑΝΤ1, ant1, ιουνίου, βουλη, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , μπουταρης, ανθιμος μπουταρης, εφημεριδα δημοκρατια, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, μακης ψωμιαδης, τραπεζα της ανατολης, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, τραπεζα πειραιως, αλλαγη ωρας 2013, φώτης κουβέλης, αποτελεσματα, βουλευτες, κουβελης, αδεια, δουλεια, θεμα, θητεια, πειραιως, προγραμμα, τηλεοραση, ωρα, ant1, αγια παρασκευη, ανθη, αφορμη, γνώμονα, γυρισματα, δευτερο, δευτερα, δυνατοτητα, δημος, ευαθ, ευρω, επενδυσεις, επρεπε, επιτυχια, εταιρια, ετβα, εφημεριδα, ζητα, ιδια, κομμα, λυματα, μαρια, υπογραφη, σεζον, συγκεντρωση, τιμη, τριτη, φορα, κυβικα, free, ιουνίου, πληροφοριες, press
Τυχαία Θέματα