Προς πρόεδρο του Eurogroup «οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει στο όριο τους»

Από την εφημερίδα Karfitsa

Η ανεργία στην ατζέντα Σαμαρά – Ντάισελμπλουμ

Τα προγράμματα α-νεργίας, που ακόμη δεν έχουν λάβει την έγκριση της Κομισιόν, καθώς και ο ΦΠΑ στην εστίαση ήταν τα κύρια ζητήματα που έθεσαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο γεύμα που παρέθεσε ο

κ. Σαμαράς στον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, η ελληνική πλευρά επισήμανε στον ολλανδό υπουργό Οικονομικών ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει στο όριό τους και ότι πρέπει να διασφαλιστεί όχι μόνο η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και η βιωσιμότητα του προγράμματος προσαρμογής. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι ο ΦΠΑ στην εστίαση και το χαράτσι ήταν μέτρα προσωρινού χαρακτήρα, τα οποία τώρα πρέπει να εγκαταλειφθούν και να αντικατασταθούν.

Στο γεύμα παρευρέθη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Είχε προηγηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Ντάισελμπλουμ, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι στο τραπέζι δεν έγινε συζήτηση για μείωση του χρέους.

Προτεραιότητα μας οι νέοι

Στο μεταξύ, κάλεσμα στους νέους να σταθούν δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη, χαρακτηρίζοντας την σημερινή εποχή, εποχή της προσφοράς, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση τη ΟΝΝΕΔ το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του νέου προέδρου της οργάνωσης νεολαίας της ΝΔ, Σάκη Ιωαννίδη.

Στην εκδήλωση, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «ζούμε μια μέρα δικαίωσης, καθώς βλέπουμε ένα ποτάμι ελπίδας μέσα σε ένα συγκρουσιακό περιβάλλον». Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους νέους να κρατήσουν ψηλά τη σημαία και τη χώρα, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα για ότι κάνει η κυβέρνηση είναι οι νέοι.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ΟΝΝΕΔ είπε ότι η χώρα έχει ανάγκη να βλέπει μια οργάνωση με στόχους, να παλεύει και να κερδίζει τις μάχες που δίνει. Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος τόνισε πως η ΟΝΝΕΔ πρέπει να γίνει μια οργάνωση ριζοσπαστική και μαχητική, επισημαίνοντας πως το Συνέδριο της νεολαίος πρέπει να είναι ένα συνέδριο αρχών και θέσεων. Κάλεσε μάλιστα τον Αντώνη Σαμαρά να συνεχίσει τη μάχη που δίνει για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, επιση-

μαίνοντας πως οι νέοι θα είναι πάντα στο πλευρό του πρωθυπουργού.

«Η πρώτη νίκη θα έρθει από τον τουρισμό»

«Το στοίχημά μας είναι να κάνουμε θαύματα και αυτό το στοίχημα μπορούμε να το κερδίσουμε μόνο όλοι μαζί. Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ. Σημείωσε δε ότι «όταν μία χώρα δίνει μία μάχη επίπονη για να σταθεί στα πόδια της και να φτιάξει το μέλλον της μέσα σε δύσκολες συνθήκες κρίσης χρειάζεται κάπου να στηριχθεί και να έχει νίκες, ο τουρισμός είναι ένα τέτοιο στήριγμα». «Δεν περπατάμε τρέχουμε, ένα χρόνο μόνο είμαστε στην κυβέρνηση αλλά όλη η χώρα πρέπει να τρέξει» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο τουρισμός και η ναυτιλία είναι οι πρωταθλητές της οικονομίας μας δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι όπως φαίνεται πρόκειται να χαρίσει στην οικονομία μία σημαντική νίκη. «Οι αφίξεις στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο και θα φθάσουν σε επίπεδο ρεκόρ. Και το εισόδημα που θα αφήσουν οι τουρίστες δείχνει ότι θα είναι επίσης σε επίπεδα ρεκόρ. Θα είναι μία νίκη για τον τουριστικό κλάδο που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και δημιουργεί εισόδημα που διαχέεται σε όλη την κοινωνία. Οι επιδόσεις του τουρισμού θα είναι μία νίκη αλλά και ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από το τούνελ, ότι βγαίνουμε από το τούνελ».

Keywords
Τυχαία Θέματα