Διαμαντίδης: «Πολύ καλή εμπειρία το ταξίδι στην Κίνα»

Κατά την διάρκεια της περιοδείας του Παναθηναικού στην Κίνα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε σε ελληνόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό και δήλωσε ενθουσιασμένος από την εμπειρία.

«Η εμπειρία είναι πάρα πολύ καλή. Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που έρχεται στην Κίνα, σε μία χώρα με τόσο μεγάλο κοινό που του αρέσει το μπάσκετ κι είμαστε εντυπωσιασμένοι απ’ την φιλοξενία που μας δείχνουν κι είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε καινούργια πράγματα. Μακάρι να μπορέσουμε

να ξαναέρθουμε, μακάρι να μπορέσουν να έρθουν αυτοί στην Αθήνα».

Το ταξίδι έφερε την ομάδα πιο κοντά στον πολιτισμό του Πινγκ Σανγκ και της έδωσε την ευκαιρία να δει πόση βοήθεια θα χρειαστεί στην προσαρμογή στην Ελλάδα.

«Έρχεται σε μία χώρα και σε μία φιλοσοφία που είναι διαφορετική γι’ αυτόν, έτσι και για εμάς το να μπορέσουμε να τον γνωρίσουμε είναι μία εμπειρία, επειδή το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα κι ο ένας πρέπει να βοηθήσει τον άλλον. Σίγουρα είναι εμπειρία καινούργια να μπορέσουμε να προσαρμόσουμε την ομάδα στο στυλ που θέλουμε να παίξουμε, να μπορέσει κι ο Πινγκ να καταλάβει πώς είναι το Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι χαρά μας να έχουμε τον Πινγκ στην ομάδα μας κι ελπίζω και εκείνος να νιώθει έτσι».

Keywords
Τυχαία Θέματα