Σκυλακάκης: «Έχουμε ανοίξει την πόρτα του τρελοκομείου με τη φορολογία»

Για την πολιτική ένταση των τελευταίων ημερών και τη Χρυσή Αυγή, για τη σχέση Ελλάδας – Βρυξελλών και το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και για τη Βιοχάλκο, τον φόρο ακινήτων και την υπερφορολόγηση καθώς για την επόμενη μέρα των γερμανικών εκλογών μίλησε ο πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9.

Ειδικότερα,

για την πολιτική ένταση των τελευταίων ημερών και τη Χρυσή Αυγή ο κ. Σκυλακάκης τόνισε: «Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν αυτά που γίνονται και υπάρχει μια ανησυχία για το θέμα της ανάδειξης και ανάπτυξης του κόμματος αυτού στην Ελλάδα, κυρίως για τα νεοναζιστικά της χαρακτηριστικά αλλά και για το θέμα της πολιτικής βίας, το οποίο φοβάμαι όμως ότι, τουλάχιστον λεκτικά, έχει αρχίσει και ξεπερνά κατά πολύ την Χρυσή Αυγή και εξαπλώνεται σαν ιός στο πολιτικό σύστημα. Στην Ελλάδα υπάρχει μια εξαιρετική ανοχή στον βίαιο πολιτικό λόγο αντιπαράθεσης – πόλωσης, στον οποίο εμπλέκονται όλοι, όπως θα έχετε παρατηρήσει. Αυτή την περίοδο, όλοι είναι εναντίον όλων και αυτό πολλαπλασιάζει την ένταση στο κοινωνικό σώμα, όπου ήδη πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση».

Αναφορικά με τη σχέση Ελλάδας – Βρυξελλών και το ελληνικό πρόγραμμα ο πρόεδρος της Δράσης εκτίμησε ότι «Υπάρχουν δύο επίπεδα. Το ένα επίπεδο είναι η προσπάθεια των Ευρωπαίων να πετύχει η Ελλάδα, για πολύ πρακτικούς λόγους -θέλουν να πάρουν τα χρήματα τους πίσω- αλλά το κάνουν με πολύ μεγάλα λάθη στην πορεία, αφήνοντας για παράδειγμα την υπερφορολόγηση, η οποία διαλύει τον ιδιωτικό τομέα. Το δεύτερο επίπεδο είναι ότι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών είναι εδώ για να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Αν θέλει κανείς να αλλάξει τις προδιαγραφές, δεν πρέπει να πάει στις Βρυξέλλες, πρέπει να πάει βέβαια στην Γερμανία αλλά και στους άλλους εταίρους, γιατί έχουμε ξεχάσει ότι τα περισσότερα λεφτά δεν μας τα έχουν δανείσει οι Γερμανοί. Αθροιστικά Γάλλοι, Ιταλοί και Ισπανοί έχουν δανείσει περισσότερα από τους Γερμανούς, απλώς οι Γερμανοί κάνουν τον κακό της παρέας αυτή την περίοδο στην σχέση Ελλάδας – Βρυξελλών. Η ουσία πάντως είναι πως το πρόγραμμα είναι προβληματικό και δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι».

Μιλώντας για τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, τον φόρο ακινήτων και την υπερφορολόγηση ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως «το πρόβλημα με τους στόχους που έχουν τεθεί στο δημοσιονομικό πρόγραμμα είναι ότι έχουν τελείως λάθος λογική. Υπάρχουν ακραία φορολογικά μέτρα τα οποία διαλύουν τον ιδιωτικό τομέα και η κυβέρνηση ζητά απλώς περισσότερο χρόνο για να διατηρήσει το κράτος και να δικαιολογήσει την αποτυχία των διαρθρωτικών αλλαγών. Χθες για παράδειγμα, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρία, ανακοίνωσε τη μεταφορά της έδρας της στο εξωτερικό. Ετοιμάζονται παράλληλα για την επόμενη δόση στο φόρο ακινήτων και υπολογίζουν μία εισπραξιμότητα 70%-80% (το ΔΝΤ 70% και η κυβέρνηση 80%). Αυτό σημαίνει ότι σχεδιάζουν έναν φόρο που θα αποτύχει κατά 30%, δηλαδή θα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που θα αδυνατούν να τον πληρώσουν. Αντί να πάμε σε έναν μικρότερο φόρο και να κόψουμε αντίστοιχα δαπάνες, θα υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που δε θα πληρώνει. Θα χωρίσουμε την Ελλάδα, για να συνεχίσει να δαπανά το κράτος, σε δυο κομμάτια, σε αυτούς που θα φορολογούνται υπέρμετρα για να μαζευτούν τα λεφτά και σε αυτούς που δε θα πληρώνουν και θα είναι σε εχθρική κατάσταση με το κράτος. Έχουμε ανοίξει την πόρτα του τρελοκομείου με τη φορολογία σε αυτή την υπόθεση».

Για την επόμενη ημέρα των γερμανικών εκλογών σημείωσε πως υπάρχουν δύο εκτιμήσεις για το συγκεκριμένο θέμα και βεβαίως θα εξαρτηθεί πολύ και από την ψήφο των Γερμανών πολιτών. Η κακή εκτίμηση είναι πως οι Γερμανοί, όταν θα τελειώσει η ανάγκη τους να λένε στους ψηφοφόρους τους, ιδίως η κυρία Μέρκελ, ότι η Ελλάδα είναι ένα success story, θα επανέλθουν στο γερμανικό μοντέλο. Βεβαίως όμως αυτό θα εξαρτηθεί από τους πολιτικούς συσχετισμούς. Ένα κόμμα το οποίο θα ήθελα να παρακολουθούμε είναι οι λεγόμενοι “Εναλλακτικοί για την Γερμανία”, οι ευρωσκεπτικιστές ας το πούμε έτσι, οι οποίοι αν θα πάνε καλά θα πιέσουν από τα δεξιά την κυρία Μέρκελ και θα κάνουν πολύ δυσκολότερη τη ζωή μας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα