Ντόρα: Δικαίωμα ψήφου και φοροαπαλλαγές στους απόδημους (φωτό)

Υπέρ της παροχής δικαιώματος ψήφου στους απόδημους Έλληνες, αλλά και διαφορετικού τρόπου φορολόγησης τους τάχτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος».

Η βουλευτής Επικρατείας στις δηλώσεις της υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ως σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, η Ελλάδα υποχρεούται να δώσει δικαίωμα ψήφου στους πολίτες της, που ζουν εκτός των

συνόρων της ελληνικής επικράτειας.

Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες της διασποράς που διατηρούν την ελληνική ιθαγένεια και μάλιστα δικαίωμα ψήφου να εκλέγουν αντιπροσώπους της στις εκλογικές Περιφέρειες που ανήκουν».

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο θέμα της φορολογίας των Ελλήνων της διασποράς λέγοντας πως το κράτος θα πρέπει να χρησιμοποιεί διαφορετικά κριτήρια.

«Δεν είναι δυνατή η φορολογική απαλλαγή του Έλληνα της διασποράς με οικονομικά ενδιαφέροντα στην Ελλάδα. Ίσως πρέπει να μελετήσουμε που και πως μπορούμε να μετριάσουμε το φορολογικό βάρος των αποδήμων, για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τη σχέση του με την Ελλάδα και να τον ωθήσουμε να επενδύσει ή να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην Ελλάδα».

The post Ντόρα: Δικαίωμα ψήφου και φοροαπαλλαγές στους απόδημους (φωτό) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα