Ο Σαμαράς θέτει τους υπουργούς προ των ευθυνών τους – «Έτος δυσκολιών αλλά και ευκαιριών το 2014»

Στον «τοίχο» στήνει τους υπουργούς ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τους προειδοποιεί ότι το 2014 θα είναι έτος ευκαιριών, αλλά και δυσκολιών, προκειμένου να βελτιωθεί τόσο η οικονομική όσο και η κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Στο ίδιο κλίμα διεξήχθη και η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Στην εν λόγω σύσκεψη συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας με βασικό

πυλώνα και τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα η οποία είναι βασική για την σταθερή πορεία της κυβέρνησης.

Ωστόσο τα πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα τα οποία έζησε η χώρα το περασμένο έτος με τελευταίο την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβυ, στο Χαλάνδρι, δείχνουν πως πέραν των οικονομικών προβλημάτων η κυβέρνηση έχει μπροστά της και αυτό το μέτωπο. Μεταξύ άλλων μαζί με την πάταξή της, η κυβέρνηση επιδιώκει και να διαλύσει τις οποιεσδήποτε υπόνοιες για αποσταθεροποίηση στην χώρα. Ο πρωθυπουργός δεν έμεινε μόνον στην αποκήρυξη του φαινομένου ή στη διαβεβαίωση ότι η Δημοκρατία θα αντέξει, αλλά ζήτησε να υπάρξει πλήρης επιφυλακή, καθώς στο εσωτερικό της κυβέρνησης εκφράζονται φόβοι ότι η ανάληψη, από σήμερα ήδη, της 6μηνης προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Ελλάδα θα αντιμετωπιστεί από τους ακραίους ως ευκαιρία δοκιμασίας των θεσμών.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού Δημήτρη Σταμάτη, Χρύσανθου Λαζαρίδη και των Γιάννη Στουρνάρα, Χρήστου Σταϊκούρα, Γιάννη Μιχελάκη, Κωστή Χατζηδάκη, Γιάννη Βρούτση, Θ. Σκορδά, Γιώργου Μαυραγάνη, Λ. Γρηγοράκου, εξετάστηκαν όλα τα ανοιχτά μέτωπα που αφορούν όχι μόνον τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά και αυτά που δοκιμάζουν την κοινωνία και απειλούν την κυβέρνηση. Είναι ενδεικτικό πως, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε πως δεν θα διακοπεί η χορήγηση του ΕΚΑΣ στα άτομα με βαριά αναπηρία άνω του 80% παρά το ότι είναι κάτω των 65 ετών. «Με απόφαση του πρωθυπουργού αποκαθίσταται μια αδικία σε βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες… Αποφασίστηκε να μην υπάρχει όριο ηλικίας στο ΕΚΑΣ που λαμβάνουν τα άτομα με βαριά αναπηρία άνω του 80%», επεσήμανε ο υπουργός.

Με την προοπτική της ρύθμισης του χρέους, της αποκατάστασης κάποιων αδικιών και με τα πρώτα δείγματα ανάτασης της ελληνικής οικονομίας, καθώς επίσης και με τη δυναμική της ευρωπαϊκής προεδρίας, ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι μπορεί ακόμη και να αντιστρέψει τις δημοσκοπικές τάσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται και να κερδίσει το στοίχημα για τη δικομματική κυβέρνηση, κατά τις διπλές εκλογές του Μαΐου.

Ωστόσο, για να φτάσει σε αυτό το σημείο η Αθήνα θα πρέπει νωρίτερα να αντεπεξέλθει στον νέο κύκλο διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, η οποία και επιστρέφει στην ελληνική πρωτεύουσα στις 15 Ιανουαρίου. Ανοιχτά μέτωπα αποτελούν το δημοσιονομικό κενό για το 2014, μετά και τις μονομερείς αποφάσεις της Αθήνας για τον φόρο ακινήτων και τον ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και το πρόγραμμα διαθεσιμότητας – απολύσεων στο Δημόσιο για το οποίο εκκρεμούν 12.500 διαθεσιμότητες και η συμπλήρωση του αριθμού των 4.000 απολύσεων για το 2013 καθώς και επιπλέον 11.000 για το 2014.

Πηγή φωτογραφίας: Fosphotos.com/Menelaos Myrillas

The post Ο Σαμαράς θέτει τους υπουργούς προ των ευθυνών τους – «Έτος δυσκολιών αλλά και ευκαιριών το 2014» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα