Διακινούσαν παράνομους μετανάστες και με μέσα μαζικής μεταφοράς

Κύκλωμα που διακινούσε παράνομους μετανάστες εξάρθρωσε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής. Μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνελήφθησαν στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών δύο Έλληνες και πέντε υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις αλλοδαποί συνεργοί τους. Επίσης, συνελήφθησαν και 49 λαθρομετανάστες, 24 υπήκοοι Μπαγκλαντές, 17 από το Πακιστάν, τρεις από το Αφγανιστάν και δύο από το Ιράκ, που έπεσαν θύματα του κυκλώματος. Σύμφωνα με την

αστυνομία, το κύκλωμα χρησιμοποιούσε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, όπου συγκέντρωνε αρχικά τους αλλοδαπούς και στη συνέχεια, με δημόσια μέσα μεταφοράς, αλλά και με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, τους οδηγούσαν σε παραπήγματα σε απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου και της Ν. Περάμου, από όπου τους επιβίβαζαν σε φορτηγά οχήματα, με σκοπό τη μεταφορά τους σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και την τελική προώθησή τους, με πλωτά μέσα, στην Ιταλία.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το Δ.Χ. φορτηγό και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν προπομπός, στο σταθμό διοδίων Ζευγολατιού στην Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών και συνέλαβαν τα επτά μέλη της οργάνωσης και τους 49 αλλοδαπούς μετανάστες που ήταν στοιβαγμένοι στο φορτηγό.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο Έλληνες είχαν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης ήταν υπεύθυνα για τη συγκέντρωση, την παροχή καταλύματος και τη μεταφορά των μεταναστών. Από κάθε αλλοδαπό λάμβαναν ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 2.500-3.500 ευρώ.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) Δ.Χ. φορτηγό.Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Δέκα (10) κινητά τηλέφωνα.Το χρηματικό ποσό των 3.470 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα