Δεν πάνε Βουλή οι ξαδέρφες – Σε δεινή θέση ο Παπακωνσταντίνου

Του Γιάννη Ντάσκα

Αρνούνται να καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής οι εξαδέλφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και να εξηγήσουν γιατί απέκρυψαν τα εκατομμύρια που βρέθηκαν από το ΣΔΟΕ αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Οι εξαδέλφες με επιστολές στον Πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη υποστηρίζουν ότι δεν είναι υποχρεωμένες να καταθέσουν αφού οι συζυγοί τους κλήθηκαν ως ύποπτοι από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Αγκάθι στις καταθέσεις

τους θα ήταν οι ερωτήσεις πότε και για ποια θέματα μίλησαν με τον κ. Παπακωνσταντίνου και αν είχαν μαζί του συνεννόηση για να σβηστούν τα ονόματα,πράξη που έφερε σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Τη θέση αυτή προσδιόρισε και ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκης ο οποίος στη σημερινή συνεδρίαση είπε ότι η Επιτροπή θα παραδώσει πόρισμα στις 25 Ιουνίου και εκεί θα βαρύνει η «απώλεια» της λίστας από τον κ. Παπακωνστανίνου,τα έγγραφα με τους Γάλλους για την αποστολή της λίστας και το θέμα με τη διαγραφή των συγγενικών ονομάτων.

Αν ακολουθηθεί η διαδικασία των «κοινών θνητών» ο κ. Παπακωνσταντίνου μπορεί να βρεθεί σύντομα στη φυλακή και να βγει από εκεί με άσπρα μαλλιά…

Η Επιτροπή θα στείλει την Παρασκευή το πρωί στο Ισραήλ τρεις βουλευτές για να εξετάσουν τον περίφημο Σάμπι Μιωνή ο οποίος φέρεται ως διαχειριστής του περίφημου λογαριασμού των 550 εκατομμυρίων για τον οποίο έχουν ειπωθεί τόσα και τόσο περί Μαργαρίτας Παπανδρέου, Παπασταύρου κλπ

Ιδού τι ειπώθηκε στην Επιτροπή για το κρίσιμο θέμα των συγγενικών προσώπων του κ. Παπακωσνταντίνου:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής)

Σας ενημερώνω, κύριοι συνάδελφοι, ότι έχουμε λάβει δύο επιστολές από την Ελένη Παπακωνσταντίνου και τη Μαρίνα Παπακωνσταντίνου όπου μας γνωστοποιούν ότι μάλλον δεν θα έρθουν το απόγευμα. Παρακαλώ να πρωτοκολληθούν και να διανεμηθούν.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τι θα πει «μάλλον»;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Έτσι λένε. Δεν μπόρεσα να το μελετήσω.

Επανέρχομαι στην επιστολή της κ. Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, η οποία λέει τα ακόλουθα. Συμπληρωματικά προς την από 12/03/2013 δήλωσή μου υπάγουμε και τα εξής: «Σε εσφαλμένη προϋπόθεση στηρίζεται η εκ νέου κλήση μου ως μάρτυρα κι αυτό διότι η νόμιμη άρνησή μου να καταθέσω δεν απορρέει από το συγγενικό μου δεσμό με τον Γεώργιο Παπακωνσταντίνου. Απορρέει από το γεγονός ότι είμαι σύζυγος του Ανδρέα Ρωσσώνη, που έχει κληθεί και καταθέσει ως ύποπτος από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς (άρθρο 222 ΚΠΔ). Μάλιστα δε κατά το ειδικότερο περιεχόμενο της άνω προς υμάς δήλωσής μου, συνάπτεται προς διευκόλυνση…».

Επισυνάπτει και την προηγούμενη δήλωση που μας είχε στείλει. Αυτή ήταν η επιστολή της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου. Το ίδιο κάνει ακριβώς, επί λέξει, και η Ελένη Παπακωνσταντίνου.

Θα κρίνουμε, λοιπόν, το απόγευμα που θα έρθουμε στις 18:30 τι θα κάνουμε.»

Ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου θα καταθέσει στην Επιτροπή στις 17 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα