Χωρίς άδεια λειτουργίας το κυλικείο της… Βουλής

του Δημήτρη Καλουδιώτη

Το μεγαλείο της ελληνικής επιχειρηματικότητας «ανθεί» στο Μέγαρο Αρβανίτη που βρίσκεται επί της οδού Σέκερη. Εκεί στεγάζονται πολλά γραφεία βουλευτών και επιστημονικές υπηρεσίες της Βουλής. Οπως πληροφορείται συνεργάτης της στήλης «Αιρετικός», το κυλικείο που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτηρίου και προμηθεύει με καφέδες και σάντουιτς δεκάδες βουλευτές ημερησίως, λειτουργεί… χωρίς τη νόμιμη άδεια λειτουργίας καταστημάτων!

Κανείς -μέχρι πρότινος- δεν είχε παρατηρήσει ότι σε εμφανές σημείο εντός

του κυλικείου, δεν… φιγουράρει η άδεια λειτουργίας του Δήμου Αθηναίων, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Ολα αυτά μέχρι προ ολίγων ημερών, οπότε και κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας έκανε τους απαραίτητους ελέγχους στον χώρο της επιχείρησης και βρήκε… λαβράκι. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση δεν επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμο, καθώς δεν είχε υγειονομικές ή ασφαλιστικές παραβάσεις – πέρα φυσικά από το γεγονός ότι… δεν είχε άδεια.

Ισως, ο ιδιοκτήτης του κυλικείου να περίμενε τις νέες ρυθμίσεις του αρμόδιου υπουργείου για την απλοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να αποφασίσει τελικά να επισκεφτεί τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και να λάβει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας…

Από την στήλη «Αιρετικός» της εφημερίδας «Παρασκήνιο»

The post Χωρίς άδεια λειτουργίας το κυλικείο της… Βουλής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα