Στόχος της Τιμοσένκο η προεδρία της Ουκρανίας

Η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο δήλωσε ότι έκπληκτη όταν ενημερώθηκε ότι η ίδια προτάθηκε για τη θέση του επικεφαλής μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ενώ στελέχη του κόμματός της, της πανουκρανικής ένωσης «Πατρίδα», δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του πρωθυπουργού.

«Εξεπλάγην όταν άκουσα πως προτάθηκε για τη θέση του Πρωθυπουργού, γιατί κανείς δεν συζήτησε κάτι

τέτοιο μαζί μου» είπε, αν και δήλωσε ευγνώμων για το σεβασμό που δείχνει αυτή η πρόταση για το πρόσωπό της, ενώ εκτιμάται πως τα σχόλια αυτά της Τιμοσένκο μπορεί να δείχνουν ότι στόχος της είναι η προεδρία της Ουκρανίας.

Κατά την ομιλία της ενώπιον 50.000 κόσμου το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ανεξαρτησίας, η Τιμοσένκο ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την απογοήτευση που εισέπραξαν από τους πολιτικούς και είπε ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα έπρεπε να «εξαναγκαστεί να έλθει» στην πλατεία.

«Δεν αναγνώρισα το Κίεβο, με τα καμένα αυτοκίνητα, τα οδοφράγματα, αλλά αυτή είναι μια άλλη Ουκρανία, η Ουκρανία των ελεύθερων ανθρώπων». «Η Ουκρανία θα διαλυθεί χωρίς εσάς» είπε στους χιλιάδες συγκεντρωμένους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και δεσμεύθηκε ενώπιόν τους ότι όσοι ευθύνονται για τα εγκλήματα των τελευταίων ημερών θα λογοδοτήσουν.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Ουκρανίας.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Στόχος της Τιμοσένκο η προεδρία της Ουκρανίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα