Χορήγηση 500 εκ. ευρώ για τους αγρότες

Κατά την Ολομέλεια για τον κρατικό προϋπολογισμό, ο αναπληρωτής  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος δεσμεύτηκε για τη χορήγηση 500 εκ. ευρώ με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του,   έχουν ήδη αξιολογηθεί 5.000 από τα 7.700 σχέδια και έτσι θα διατεθούν τα χρήματα που παραμένουν «μπλοκαρισμένα» τα οποία θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και ταυτόχρονα θα αιματοδοτήσουν τις τοπικές οικονομίες.

Ο κ. Χαρακόπουλος προσέθεσε ότι ταυτοχρόνως ενισχύεται η ρευστότητα των

αγροτών αφού καταβλήθηκε το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης 160 εκ. ευρώ, το 50% της επιστροφής του αγροτικού πετρελαίου και πιστώθηκαν με 1,1 δισεκ. ευρώ οι λογαριασμοί τους.

Η εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας  είναι μια από τις επερχόμενες διαρθρωτικές αλλαγές που δρομολογείται, για τη δικτυακή πρόσβαση των πολιτών αλλά και των δικαιούχων της καταβολής των ενισχύσεων καθώς και την εξωστρέφεια της αγροτικής οικονομίας.

Επίσης, προωθείται εντός του 2013 ειδικό τομεακό πρόγραμμα για την κτηνοτροφία ύψους 120 εκ. ευρώ ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από τις μεγάλες εισαγωγές ζωικών προϊόντων.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα