Μπουκέτο από μπισκότα για τη γιορτή της μητέρας

Τι χρειαζόμαστε:

1 δόση ζύμη cookies on a stickστικάκια ή ξυλάκια από σουβλάκικουπ πατ λουλούδιαγλάσσο άχνης ζάχαρης για μπισκότακορνέ με στρογγυλή μύτηχρώματα ζαχαροπλαστικής1 γλαστρούλαχαρτί γκοφρέ πράσινοφελιζόλ

Πώς το κάνουμε

Βήμα 1) Φτιάχνουμε τα μπισκότα σύμφωνα με τη συνταγή. Φροντίζουμε όμως τα κουπ πατ μας να έχουν σχήμα λουλουδιού. Αν θέλετε βάλτε και καμιά πεταλουδίτσα.

Βήμα 2) Φτιάξτε λίγο γλάσσο άχνης ζάχαρης. Θα το κάνετε αρκετά σφιχτό, να έχει ας πούμε την υφή του γλυκού υποβρύχιου. Με αυτό θα κάνουμε

τα περιγράμματα (θα το αφήσετε λευκό).

Βήμα 3) Βάλτε το γλάσο μέσα σε ένα κορνέ με μύτη στρογγυλή.

Βήμα 4) Κάντε το περίγραμμα σε όλα τα μπισκότα. Αν η γραμμή που κάνετε με το γλάσο “σπάει” τότε χρειάζεται λίγο αραίωμα. Αν απλώνει θέλει κι άλλη άχνη. Αφήστε τα μπισκοτάκια για λίγη ώρα έτσι, να στεγνώσει το γλάσο.

Βήμα 5) Φτιάξτε λίγο γλάσο ακόμα. Με αυτό θα κάνουμε το γέμισμα, άρα το θέλουμε πιο αραιό. Κάντε το να γίνει σαν χυλός. Βάλτε ό,τι χρώμα θέλετε.

Βήμα 6) Βάλτε μια ποσότητα γλάσου μέσα στο χώρο που θέλετε να γεμίσετε. Μπορείτε να το βάλετε είτε με ένα κορνέ, είτε με ένα κουταλάκι, είτε με ένα μαχαιράκι, όπως σας βολεύει. Όσο περισσότερα κάνετε, τόσο θα αποκτήσετε ευχέρεια και θα δείτε και τι σας βολεύει.

Βήμα 7) Με ένα λεπτό μαχαιράκι, απλώστε το γλάσο να πάει παντού. Το γλάσο δε στεγνώνει αμέσως και έχετε περιθώριο λίγο να το παιδέψετε, αλλά μετά από λίγη ώρα θα αρχίσει να στεγνώνει και πλέον δε θα μπορείτε να το απλώσετε όπου θέλετε. Γι’ αυτό κάντε λίγο λίγο κάθε φορά.

Βήμα 8) Κάντε το ίδιο και με όλα τα υπόλοιπα χρώματα. Αφήστε τα μπισκότα να στεγνώσουν. Αφού στεγνώσει το γλάσο δεν παθαίνει τίποτα και μπορείτε να τα πιάσετε άνετα.

Βήμα 9) Πάρτε ένα γλαστράκι και βάλτε μέσα φελιζόλ ή από αυτό το πράσινο υλικό που βάζουν στα ανθοπωλεία. Καλύψτε με πράσινο χαρτί γκοφρέ.

Βήμα 10) Καρφώστε τα μπισκότα σας και έχετε έτοιμο το γλαστράκι με το μπισκοτομπουκέτο! Αν θέλετε κόψτε και μερικές λωρίδες από το γκοφρέ και βάλτε τις ανάμεσα στα μπισκότα.

Λίγα ακόμα μυστικά:

Μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε ζύμη για μπισκότα θέλετε, αρκεί να κόβονται με κουπ πατ.

Βάλτε μακριά στικάκια για να έχετε το περιθώριο να βάλετε άλλα ψηλά και άλλα χαμηλά λουλούδια.

Αντί για φελιζόλ, αν δε βρίσκετε άλλη ιδέα ή λύση, αυτοσχεδιάστε! Εγώ έβαλα ένα πορτοκάλι!

Φυσικά μπορείτε να στολίσετε τα μπισκότα σας και με ζαχαρόπαστα ή ό,τι άλλο σας βολεύει.

Πηγή: sintagespareas.gr

The post Μπουκέτο από μπισκότα για τη γιορτή της μητέρας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα