Τα τυπάκια των παρατάξεων: version φοιτητικές εκλογές!
Μία οι δημοτικές, μία οι ευρωεκλογές, μία οι φοιτητικές... Πολλές εκλογές μαζεύτηκαν ανοιξιάτικα και μας έχουν μπερδέψει! Όλοι, έχουμε μπει σ’ ένα προεκλογικό κλίμα είτε οικειοθελώς, είτε γιατί το facebook έχει γεμίσει από άρθρα και εικόνες για τις εκλογές, είτε γιατί οι μισοί φοιτητές της σχολής μας κατεβαίνουν δημοτικοί σύμβουλοι... Λένε ότι το πανεπιστήμιο είναι η μικρογραφία της
O γιός ή η κόρη του πολιτικού: Κλασσικό παράδειγμα φοιτητή που ανήκει σε παράταξη είναι αυτός που έχει γονιό πολιτικό σε αντίστοιχο κόμμα με αυτό της παράταξής που ανήκει. Μπαίνει από το πρώτο έτος και πολύ γρήγορα ανέρχεται στην ιεραρχία της φοιτητικής του παράταξης. Είναι ο ηγέτης, ο σοβαρός, ο «μιλάω-στο τηλέφωνο-λες-και-κανονίζω-συνάντηση-με-τον-Ομπάμα» ενώ πραγματικά κανονίζει με τη μάνα του το ποιός θα πάει να πάρει πατάτες που τελειώσαν.
Πόστο στις εκλογές: Δημιουργός συνθημάτων την ώρα των ψήφων.
ΒΟNUS: Κατεβαίνει δημοτικός σύμβουλος!
Ο μοιραίος/ η μοιραία: Όλες οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν ένα μέλος-γλάστρα που κάνει για μοντέλο σε παρισιάνικο ντεφιλέ, λέμε τώρα. Μαλλί που μοιάζει λες και βγήκε από διαφήμιση σαμπουάν, μοδάτα ρούχα και κορμί λαμπάδα που αποκτήθηκε μέσω άπειρων ωρών CROSSFIT (άλλο και τούτο!) και μυαλό... ναι, το μυαλό είναι ένα θέμα.
Πόστο στις εκλογές: Κέρασμα φραπέ στους πιθανούς ψηφοφόρους με χρήματα από το «κόμμα» και ψάρεμα ψηφοφόρων με χάρη και νάζι.
Ο Τιτάνας: Κάθε παράταξη που σέβεται τον εαυτό της διαθέτει τουλάχιστον έναν τιτάνα. Είναι δυνατός, ογκώδης, ψαρωτικός, γεμίζει το μάτι που λέμε. Με τα κορίτσια της παράταξης είναι φουλ αγκαλίτσας, αλλά όποτε παίξει τσαμπουκάς ορθώνει το ανάστημά του στην πρώτη γραμμή.
Πόστο στις εκλογές: Είναι το δεξί χέρι του γιου του πολιτικού
O πρόλογος: «Πού είσαι ρε κοριτσάρα μου, τι λέει; Να έρθεις φέτος στις εκλογές. Κοίτα η ΔΑΣΠ φέτος έκανε πάρα πολλά πράγματα. Ναι, ναι μπορείς να τα δεις όλα στα κείμενά μας που αποδεικνύουν ότι είμαστε αυτόνομοι. Ποίος; Αυτός της ΠΑΠ-ΜΛΚΣ σε προσέγγισε να σου πει να τους ψηφίσεις; Ούτε καν, μην το κάνεις. Τί; Η τύπισσα από τα ΑΙΜΑΚ σε είπε θέλουν την ψήφο σου;»
Πόστο στις εκλογές: Μία λέξη. Ο κοριτσάρας.
BONUS: Κατεβαίνει και αυτός δημοτικός σύμβουλος!
Ο αφίσας: Το τυπάκι που βγάζει τη βρόμικη δουλειά της παράταξης, μπορεί να ξεχωρίσει 15 διαφορετικές κολλητικές ουσίες και τα κοψίματα στα χέρια του φανερώνουν το μόχθο του. Οι περισσότεροι «νέοι» περνούν από το πόστο, κάτι σαν διαδικασία μύησης. Η παράταξη του χρωστάει πολλά.
Πόστο στις εκλογές: Αφισοκολλήματα-Αφισοεκτυπώσεις -“Ο Μητσάρας”
Ο σημειωσάκιας: Ήρεμο και λιγομίλητο παιδί, μπαίνει σ’ όλα τα μαθήματα προκειμένου να μαζέψει σημειώσεις τις οποίες μοιράζει «ο μοιραίος» λίγο πριν την εξεταστική και στην προκειμένη περίπτωση τις φοιτητικές εκλογές. Καταλαβαίνει το σφάλμα του λίγο πριν το 4ο έτος καθώς για 3 χρόνια όλοι δανείζονταν τις σημειώσεις του και για κάποιον περίεργο λόγο έπαιρναν μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν.
Για τον σημειωσάκια παρατηρούνται 2 πόστα κατά την περίοδο των εκλογών: Θαμώνας φωτοτυπάδικου άμα ακόμα είναι μέσα στην παράταξη ή πωλητής σημειώσεων για να βγάλει όσα ξόδεψε τα προηγούμενα χρόνια στα τετράδια, άμα έχει βγει από αυτήν.
Ο «Δεν ξέρω πως βρέθηκα εδώ»: «Τί; Εκλογές; Πότε»; Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση αυτού του είδους τύπου στις φοιτητικές εκλογές. Μετά θυμάται ότι κάααποτε στο 1ο έτος είχε βγει με κάτι παιδιά, του είχαν πεί για μια «ομάδα πολιτικοποιημένων φοιτητών» που κερνάνε μπουκαλάκι κάθε Παρασκευή. «Καλή φάση», σκέφτεται, «τώρα στις εκλογές θα έχει και κανα μπουφέ». Αμ, δε.
Πόστο στις εκλογές: Σταυρώνει την ονοματάρα του σε κόλλα Α4. Χαμούλης.
Προσωπικά, δεν ανήκω σε καμία παράταξη και δεν θεωρώ πως είναι κάτι απαραίτητο για την πολιτικοποιήση σου ή έστω την δημιουργία μιας άποψης γύρω από την πολιτική σήμερα. Ωστόσο, οφείλω να παραδεχτώ ότι υπάρχουν άτομα σε παρατάξεις που δεν μένουν αμέτοχα και έχουν πετύχει ορισμένα πράγματα ενώ ταυτόχρονα οι εκλογές είναι μια διαδικασία απαραίτητη για τη δημοκρατία. Η συμμετοχή των νέων στην πολιτική είναι θεμιτή, ωστόσο, δεν πρέπει να γίνεται… επαγγελματικά. Σκεφτείτε λοιπόν πριν ψηφίσετε πολύ καλά! (και προσέχετε τον “πρόλογο”! )
Όλγα Πασχαλίδου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Ελένη Μενεγάκη: πώς είναι χωρίς μακιγιάζ [φωτο]
- Χωρις κρατησεις η φορο το εκλογικο επιδομα για δικαστικους αντιπροσωπους και γραμματεις εφορευτικων επιτροπων
- Αποκάλυψη: Διαζύγιο - σοκ στη showbiz; [Photo]
- Μεγαλειώδες άρθρο του Γ. Χαρβαλιά! Ψηφίστε Χρυσή Αυγή για να σωθεί ο Σαμαράς!!!(σσ το άρθρο λέει οτι η ψήφος στην Χρυση Αυγή ειναι χαμένη και πως για να πέσει ο Σαμαράς πρέπει να ψηφισθεί ο Συριζα. Αυτο λέει για οσους καταλαβαίνουν)
- Τα τυπάκια των παρατάξεων: version φοιτητικές εκλογές!
- Xamoς με οικους ανοχης για...κτηνοβατες στη γερμανια...
- Το «ψυχιατρικο» τμημα της νεριτ(ερτ) εβγαλε την πρωτη ανακοινωση!!!
- TA 6 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D...
- Samsung Galaxy S5: κόλπα και tips
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις mycampus.gr
- Τελευταία Νέα mycampus.gr
- Τα τυπάκια των παρατάξεων: version φοιτητικές εκλογές!
- Φοιτητικές εκλογές 2014 | Επεισόδιο στην Πάτρα
- Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών 2014 στο mycampus.gr
- Προεκλογική τρέλα
- 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας
- Φοιτητικές εκλογές 2014 | Το Πα.Μακ. γίνεται γήπεδο
- Θέλεις να επιλέξεις ένα Μaster με δύναμη εργασίας σε όλο τον κόσμο, αλλά... δεν ξέρεις πώς;
- Πες μου τι ρούχα φοράς να σου πω τι παράταξη είσαι
- Πως να αποφύγεις τις παρατάξεις τη μέρα των φοιτητικών εκλογών
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Θήβα: Δε βάζει μυαλό ο ανήλικος αρχιληστής
- Έρευνα: Μόλις 3 στους 10 Έλληνες ασκούνται συστηματικά!
- Πώς ο Γ. Κύρτσος έβαλε αυτογκόλ στη ΝΔ εκθέτοντας τον Σαμαρά...
- Παγκόσμια απειλή η αντίσταση στα αντιβιοτικά
- Συρία: Φεύγουν οι αντάρτες από τη Χομς, την άλλοτε «πρωτεύουσα της επανάστασης»
- ΦΩΤΟ-Έπεσε ξύλο στις φοιτητικές εκλογές
- Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Ι. Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.
- Κρέας και Υγεία! Άραγε πάνε μαζί;
- Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης - Γιάννης Φιλιππίδης
- Η μυθική Ιφιγένεια με πρωταγωνίστρια τη Λένα Παπαληγούρα



