Άθανασίου: Εξαλλος ο πρωθυπουργός γιατί δεν ήξερε τίποτα

«Είναι μια τρικυμία που δεν έχει καμία ουσιαστική βασιμότητα» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αναφερόμενος το βίντεο που προκάλεσε την καρατόμιση του γενικού γραμματέα της Κυβερνησης Τάκη Μπαλτάκου.

«Σαράντα χρόνια υπηρετώ τη Δικαιοσύνη, όλοι γνωρίζουν το ήθος μου. Το τηλεφώνημα στην κ. Τσάμη φυσικά και το έκανα θέλοντας να ενημερωθώ. Δεν είναι παρέμβαση, αν ήθελα να κάνω παρέμβαση θα μπορούσα να τηλεφωνήσω στους ανακριτές» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Τόνισε

πως ουδέποτε υπήρξε από πλευράς του παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής και πως το μόνο που έκανε ήταν να ζητά ενημέρωση, όπως άλλωστε εκ της θέσεώς του έχει και το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση.

Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση αν γνώριζε ο πρωθυπουργός τις συναντήσεις του Τάκη Μπαλτάκου ο κ. Αθανασίου είπε ότι δεν γνώριζε τίποτε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τις συναντήσεις του Παναγιώτη Μπαλτάκου με μέλη της Χρυσής Αυγής, ούτε βέβαια και για τις συζητήσεις που είχε μαζί τους για τους δικαστικούς χειρισμούς της υπόθεσης των μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα ο κ. Αθανασίου δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι έξαλλος γι’ αυτό.

Ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε πως εντολή του Αντώνη Σαμαρά από τις πρώτες ημέρες διώξεων ήταν να μην υπάρξει οιαδήποτε ανάμιξη της κυβέρνησης στο ανακριτικό και δικαστικό έργο, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του κράτους δικαίου.

Ο κ. Αθανασίου μάλιστα αναφέρθηκε και στο κ. Μπαλτάκο υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Μπαλτάκος δεν είχε κανένα λόγο να συνομιλεί με τον οποιαδήποτε για ζητήματα που δεν έχουν σχέση με την κυβέρνηση και το νομοθετικό έργο στη Βουλή»

Σε ότι αφορά στον ίδιο, είπε πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, διότι κάποιος παραιτείται όταν δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.

Τέλος ο κ. Αθανασίου έθεσε ερωτηματικά και για τη χρονική συγκυρία της αποκάλυψης του βίντεο λέγοντας χαρακτηριστικά «μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί το βίντεο αυτό το παρουσίασε σήμερα ύστερα από τόσους μήνες. Προφανώς γιατί ο ίδιος πίστευε ότι είναι αβάσιμα όλα αυτά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το πήγε τόσο καιρό στους ανακριτές για να διευκολύνει τη θέση του ίδιου και των συγκατηγορούμενών του».

The post Άθανασίου: Εξαλλος ο πρωθυπουργός γιατί δεν ήξερε τίποτα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα