Αρσενικό σε νερό οικισμών του Παγγαίου

Αυξημένη ποσότητα αρσενικού βρέθηκε στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, και συγκεκριμένα στο τμήμα του εκείνο που υδροδοτεί τους οικισμούς Νικήσιανης, Γεωργιανής και Αγίου Χριστοφόρου.

Αυτά τα ευρήματα στάθηκαν η αιτία και της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, με την οποία ενημερώνει τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών, ώστε να σταματήσουν άμεσα την χρήση του για πόση ή μαγείρεμα.

Επίσης, με επιστολή της η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας κάλεσε τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Παγγαίου να

ενημερώσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών για την αποτροπή χρήσης του νερού του δημοτικού δικτύου στους τρεις αυτούς οικισμούς, για πόση και παρασκευή τροφίμων και τον περιορισμό της χρήσης του νερού μόνο για λοιπές χρήσεις, όπως η ατομική υγιεινή, η πλύση τροφίμων και σκευών, όπως επίσης η καθαριότητα.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα γίνεται έλεγχος στη λειτουργία του συστήματος καθαρισμού καθώς και επαναλαμβανόμενες δειγματοληψίες σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα