Αρνείται να επιτρέψει τον κλεμμένο θησαυρό των ναζί ο Γερμανός συλλέκτης

Αρνείται ο 80χρονος Γερμανός Cornelius Gurlitt να επιστρέψει τους 1.400 πίνακες που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του, οι οποίοι συνιστούν έργα τέχνης που κατασχέθηκαν από τους ναζί.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, δήλωσε ότι κατέχει τους πίνακες νόμιμα, αφού τους κληρονόμησε από τον πατέρα του, που ήταν έμπορος έργων τέχνης, και δεν προτίθεται να τους επιστρέψει. Ανάμεσα στα έργα τέχνης που έχει στην κατοχή του περιλαμβάνονται και δημιουργίες των Πικάσο, Ματίς και

Σαγκάλ.

Ο Gurlitt αναρωτήθηκε γιατί τον κυνηγούν οι δημοσιογράφοι, αφού δεν είναι διάσημος και εμφανίστηκε σοκαρισμένος από το διεθνές ενδιαφέρον για εκείνον. Πάντως, οι εισαγγελικές αρχές του Μονάχου δήλωσαν ότι δεν έχουν ισχυρές αποδείξεις, για να προβούν σε σύλληψη του συλλέκτη.

Μάλιστα, να σημειωθεί ότι η είδηση για τους ανεκτίμητους πίνακες είδε τυχαία το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια ενός φορολογικού ελέγχου ρουτίνας στο διαμέρισμα του συλλέκτη.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι οι πίνακες, που η αξία τους υπολογίζεται στο ένα δισ. ευρώ, είτε είναι προϊόντα κατάσχεσης από τους ναζί, είτε πλούσιοι Εβραίοι τους πούλησαν, προσπαθώντας να ξεφύγουν από το ναζιστικό καθεστώς.

The post Αρνείται να επιτρέψει τον κλεμμένο θησαυρό των ναζί ο Γερμανός συλλέκτης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα