«Αριστερά και Ευρώπη – Η Κύπρος αλλάζει την ατζέντα» το νέο βιβλίο του Αλέξη Μητρόπουλου (ΦΩΤΟ)

Ο γνωστός νομικός, πανεπιστημιακός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, παρουσίασε την Πέμπτη 23 Μαΐου στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» το νέο του βιβλίο από τις εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη, «Αριστερά και Ευρώπη – Η Κύπρος αλλάζει την ατζέντα». Στην παρουσίαση του βιβλίου, το «παρών» έδωσαν πολλά πολιτικά πρόσωπα κυρίως από τον χώρο της Αριστεράς,

καθώς και πολλοί ακαδημαϊκοί. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς και ο συγγραφέας Νίκος Κοτζιάς. Συντονιστής ήταν ο κ. Κώστας Αρβανίτης.

Στην παρουσίαση βρέθηκαν και ο Γιώργος Αυτιάς μαζί με τη Μάγδα Τσέγκου, οι οποίοι, δήλωσαν αποκλειστικά στο «Π»:

«Είναι ιδιαίτερη η τιμή για μένα να αναφερθώ μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας στο μείζον θέμα των κοινωνικών αλλαγών που συντελούνται μέσω των μνημονίων. Με 1.500.000 ανέργους, με 300.000 λουκέτα, με 170.000 νέους στον αγώνα για εξεύρεση εργασίας, με μειωμένους μισθούς έως 50%, πού πάμε; Το βιβλίο του Αλέξη Μητρόπουλου τα περιέχει όλα! Καλή επιτυχία!» δήλωσε ο κ.Αυτιάς.

«Το νέο βιβλίο του Αλέξη Μητρόπουλου, αποτελεί πηγή γνώσης – και κυρίως σκέψης και προβληματισμού – για χιλιάδες αναγνώστες που θα το διαβάσουν. Έχουμε ανάγκη από “φωνές” και “πένες” σαν αυτή του Αλέξη Μητρόπουλου, τώρα πιο πολύ παρά ποτέ που βιώνουμε το μνημόνιο» ήταν η δήλωση της κ.Τσέγκου.

Αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια του κόσμου και υπέγραψε πληθώρα βιβλίων, ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε στο «Π»:

«Με το νέο μου βιβλίο επιχείρησα να απαντήσω σε τρία ερωτήματα. Το πρώτο είναι το τι μπορεί να κάνει μια μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς. Με προβλημάτισε ιδιαιτέρως το γιατί η πατρίδα μας έφτασε στη δεινή κατάσταση της κρίσης του χρέους. Το δεύτερο ερώτημα στο οποίο απαντώ, είναι στο ποια είναι η ευθύνη και της Αριστεράς και γιατί εδώ και τρία χρόνια που εφαρμόζεται το μνημόνιο, δεν μπορεί ενωτικά να “απαντήσει” σε αυτή την κατάσταση που εξαθλιώνει τον πληθυσμό. Στο τρίτο μου ερώτημα, τάσσομαι υπέρ μιας επιθετικής διαπραγμάτευσης με μια κυβέρνηση της Αριστεράς που όλα τα ζητήματα θα είναι στο τραπέζι και θα συζητηθούν εξ υπαρχής. Έτσι, κάλεσα επιφανείς πολιτικούς και καθηγητές, να πάρουν θέση επί αυτού του θέματος. Νομίζω πως ο διάλογος ήταν ενδιαφέρων και υψηλού επιπέδου και ότι το ακροατήριο έφυγε ευχαριστημένο, καθώς αυτή η προβληματική που οδηγεί σε έναν υψηλού πεδίου προβληματισμό, με στόχο την ενωτική δράση των βουλευτικών δυνάμεων, είναι ό,τι απαιτεί ο καθημαγμένος και προδομένος λαός μας, σήμερα».

Ρεπορτάζ: Χάρης Αποστολόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα