Μωρό 20 μηνών σώθηκε χάρη σε… 3D τραχεία! (Βίντεο)

Ένα μωράκι μόλις 20 μηνών σώθηκε χάρη στην πρωτοποριακή επέμβαση, στην οποία προχώρησαν οι γιατροί… εκτυπώνοντας 3D τραχεία!

Η συγκεκριμένη εγχείρηση έγινε πρώτη φορά στην ιστορία σε νοσοκομείου των ΗΠΑ, όπου οι γιατροί με την βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή δημιούργησαν όργανο της αναπνευστικής οδού!

Το αγοράκι, που ακούει στο όνομα Κέιμπα Τζιονφρίντο, από το Οχάιο αντιμετώπιζε πρόβλημα με την αναπνοή του από την ηλικία των 6 εβδομάδων.

Δυσκολευόταν

να αναπνεύσει λόγω μιας εκ γενετής σπάνιας αναπνευστικής πάθησης, της τραχειοβρογχομαλακίας, από την οποία πάσχουν περίπου ένα στα 2.200 νεογέννητα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η τραχεία να είναι αδύνατη και μαλακή. Η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή, που η καρδιά του παιδιού σταματούσε σχεδόν καθημερινά λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής ωτορινολαρυγγολογίας Γκλεν Γκριν και τον καθηγητή βιοιατρικής μηχανικής Σκοτ Χόλιστερ, βρήκαν τον καινοτομικό τρόπο να λύσουν το πρόβλημα.

Η εγχείρηση ήταν επιτυχημένη και ο μικρός 21 μέρες μετά, μπορεί να αναπνέει χωρίς εξωτερική αναπνευστική συσκευή.

Πρόκειται για μεγάλο βήμα στον τομέα της πρακτικής ιατρικής. Πλέον, οι γιατροί προσπαθούν να κατασκευάσουν και άλλα όργανα.

Keywords
Τυχαία Θέματα