Αποστάσεις από τους «58» κρατάει ο Γιαννίτσης

Αποστάσεις φαίνεται να κρατά ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης από το κείμενο των «58».

Στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του στέκεται κριτικά απέναντι στην πρωτοβουλία για την σύσταση μιας ενωμένης Αριστεράς.

Διαβάστε απόσπασμα από την ομιλία του κ. Γιαννίτση:

«Αυτές τις μέρες δημοσιοποιήθηκε μια πρωτοβουλία, που κάνει έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου και στα απλά μέλη της κοινωνίας, να εγκαταλείψουν την απομόνωση, να προχωρήσουν σε μορφές συνεργασίας, και αντί να ψάχνουν τι τους χωρίζει, να δουν τι μπορεί να τους ενώσει,

ώστε παρά τις διαφορές τους να δώσουν στους Έλληνες μια καλύτερη προοπτική.

Το τι θα κάνουν οι πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν είναι η μια πλευρά. Η άλλη πλευρά είναι η προσωπική στάση του καθενός. Όχι αναγκαστικά σε σχέση με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με την οποία μπορεί να συμφωνεί ή όχι, αλλά σε σχέση με την αντίδρασή του στο σκηνικό που του επιβάλλεται ως μοίρα ή ως καταναγκασμός απ’ έξω, ενώ στην ουσία είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των όσων γίνονται στο εσωτερικό της χώρας. Θα έλεγα ότι έπειτα από πέντε χρόνια, κάποια στιγμή, η κοινωνία μας πρέπει να θελήσει να επαναλάβει ο,τι είπε ο κ. Γιούνκερ τον Οκτώβριο 2009, όταν ανακοινώθηκε, ότι το έλλειμμα της Ελλάδας δεν ήταν 5%, αλλά 13%: «Μέχρι εδώ, το παιχνίδι τελείωσε».

Πρέπει επιπλέον, να κερδίσουμε την αίσθηση μιας νέας συλλογικότητας, μια αίσθηση για τα συμφέροντα της ίδιας της χώρας, μια αίσθηση για το ότι οι πιο βαρύγδουπες θέσεις είναι και οι πιο δηλητηριώδεις για το μέλλον μας και για το πώς το ταξίδι μας μέσα στην κρίση καθυστέρησε υπέρμετρα στη χώρα του Πολύφημου και είναι καιρός να σαλπάρει για να φτάσει κάποια στιγμή στη χώρα του Οδυσσέα. Ο καθένας μας ας ψάξει να βρει τις απαντήσεις μέσα του. Ας σκεφτεί όμως και πού οδήγησαν σε διάφορες φάσεις της πορείας μας, πριν και μετά το 1974, απαντήσεις που κινήθηκαν στον αστερισμό του συγκρουσιακού, του υπερφίαλου ή του εξωπραγματικού.»

Πηγή: egiakoumis.com

The post Αποστάσεις από τους «58» κρατάει ο Γιαννίτσης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα