Ο Ομπάμα έστειλε mail σε Έλληνα πολίτη!

Σύμφωνα με το real.gr, στις 6 Οκτωβρίου ένας Έλληνας πολίτης άνοιξε τον προσωπικό του λογαριασμό e-mail και συνειδητοποίησε ότι είχε λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Μπαράκ Ομπάμα!

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όταν στις αρχές Οκτωβρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανιζόταν αποφασισμένος να προχωρήσει σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, έπειτα από τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στη Δαμασκό τον Αύγουστο

σε επίθεση με χημικά όπλα, ο συγκεκριμένος Έλληνας αποφάσισε να στείλει ένα e-mail στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 6 Οκτωβρίου, λοιπόν, μετά από ένα μήνα περίπου, ο Μπαράκ Ομπάμα… του απάντησε!

Στο μακροσκελές κείμενο του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημειώνει ότι «έχουμε χρέος να παρέχουμε στα παιδιά μας έναν κόσμο ελεύθερο από τον φόβο των χημικών όπλων».

«Ευχαριστώ για το γράμμα σου. Έχω ακούσει από πολλούς για την επιχείρηση στη Συρία και την επίθεση με χημικά όπλα που συνέβη στις 21 Αυγούστου και σέβομαι την άποψή σου. Τα τελευταία δύο χρόνια, τα γεγονότα που ξεκίνησαν σαν μια ειρηνική διαμαρτυρία κατά του καθεστώτος Άσαντ εξελίχθηκαν σε εμφύλια σύρραξη. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατομμύρια έχουν εγκαταλέιψει τη χώρα», γράφει ο Ομπάμα.

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι ενώ κατά τη διάρκεια της εμφύλιας διαμάχης στη Συρία έγιναν πολλές διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί μία λύση, όλα άλλαξαν μετά την επίθεση στις 21 Αυγούστου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε το e-mail ότι αν αυτή η πράξη έμενε ατιμώρητη, τότε και άλλα καθεστώτα θα χρησιμοποιούσαν χημικά όπλα και με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργούνταν κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια αλλά και τους αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή.

«Τώρα έχουμε μια ευκαιρία να πετύχουμε τους στόχους μας μέσω της διπλωματικής οδού», αναφέρει ο Ομπάμα. «Το καθεστώς του Άσαντ παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι έχει στην κατοχή του χημικά όπλα και μάλιστα δέχθηκε να εισαχθεί στη Σύμβαση για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων», τονίζει.

Κλείνοντας ωστόσο, ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει: «Εφόσον αυτό το πλάνο επετεύχθη εξαιτίας της απειλής της επέμβασης, θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις στρατιωτικά στην περιοχή, ώστε να συνεχίσουμε να πιέζουμε το συριακό καθεστώς. Αν η διπλωματία αποτύχει, οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα πρέπει να είναι έτοιμες να δράσουν».

The post Ο Ομπάμα έστειλε mail σε Έλληνα πολίτη! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα