ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όλες οι αλλαγές που πέτυχαν στα ακίνητα οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ριζικά αλλάζει το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που πρόκειται να κατατεθεί στη βουλή από τον υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», μετά τον χορό των αντιδράσεων που ξεκίνησαν τόσο βουλευτές της ΝΔ όσο και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις συνεχείς συναντήσεις που είχαν μαζί τους κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, το νέο νομοσχέδιο θα συμπεριλαβάνει τα εξής βασικά στοιχεία:

-Το αφορολόγητο ανεβαίνει στα 300.000 αντικειμενική

αξία, ανά άτομο

-Θα υπάρξει μεγάλη μείωση στα οικόπεδα εντός σχεδίου μέχρι και 80%

-Μείωση στα ηλεκτροδοτούμενα κτίρια μεσοσταθμικά 16%

-Θα υπάρξει μια μικρή μείωση στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων

-Περιλαμβάνονται ακόμη απαλλαγές και απομειώσεις με εισοδηματικά κριτήρια

-Το προηγούμενο νομοσχέδιο είχε αφορλόγητο 7.000 ενώ τώρα το αφορολόγητο θα πάει στα 9000 ευρώ +1000 ευρώ για κάθε παιδί.

Οι βουλευτές που είχαν εκφράσει αντιδράσεις μετά τις αλλαγές αυτές νιώθουν ικανοποιημένοι. Μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής – που χθες δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το ν/σ – σήμερα έλεγε πως «‪‪είναι μια σημαντική επιτυχία της κοινοβουλευτικής μας ομάδας‬.» Ενώ ο Θάνος Μωραΐτης επιχειρηματολογούσε υπέρ της ανάγκης διαφωνικώνγοντας πως «όταν φωνάζουμε καταφέρνουμε πράγματα!».‬

Στην κυβερνητική γραμμή για το φόρο στα ακίνητα και οι «γαλάζιοι» βουλευτές καθώς οι αλλαγές που έγιναν φαίνεται πως τους κάλυψαν. Πριν από λίγο σε σύσκεψη βουλευτών της Ν.Δ με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη στα γραφεία της Ν.Δ στη Βουλή άπαντες συμφώνησαν ότι το νομοσχέδιο έχει αλλάξει εντελώς φιλοσοφία προς το δικαιότερο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ένα σημείο το οποίο αυτή τη στιγμή να προκαλεί πρόβλημα. πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι το μεγάλο στοίχημα που ήταν η μείωση του στόχου επετεύχθη αφού με το νέο νομοσχέδιο από τα 2,9 δις ευρώ ο στόχος πέφτει στα 2,65 δις ευρώ. Από εκεί και πέρα καταργούνται και οι φορολογικοί συντελεστές για τα αγροτεμάχια ενώ και ο φόρος γίνεται προοδευτικότερος. Με το νέο νομοσχέδιο θα επιβαρυνθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

‪Τέλος, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν την άποψη της κ. Μπακογιάννη για την επιστροφή της ΔΗΜΑΡ της κυβέρνησης λέγοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ πρέπει να μπει στην κυβέρνηση τώρα και όχι αφού π΄ρωτα έχει ψηφιστεί ο ενίαιος φόρος ακινήτων και ο προϋπολογισμός

The post ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όλες οι αλλαγές που πέτυχαν στα ακίνητα οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα