Από τη Λάρισα ξεκινά την… εκλογική της εκστρατεία η ΟΝΝΕΔ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Τακτική Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ στη Λάρισα. Η Σύνοδος έλαβε χώρα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λάρισας. Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τις εργασίες της Συνόδου αφορούσαν την πολιτική επικαιρότητα, τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη παιδεία, τον απολογισμό δράσεων και τον προγραμματισμό.

Στη

Σύνοδο παρευρέθηκαν οι κ.κ. Γιάννης Μιχελάκης, Υπουργός Εσωτερικών, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Ν. Λαρίσης, Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και Κωνσταντίνος Τζανακούλης, Δήμαρχος Λαρίσης.

O πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης ανέφερε ότι «μετά λοιπόν από ενάμιση χρόνο, με τις προσπάθειες της σημερινής Κυβέρνησης, προσωπικά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κυρίως όμως με τις θυσίες του ελληνικού λαού έρχονται τα πρώτα αποτελέσματα. Είναι ώρα επίσης να λάβουμε αποφάσεις που ενισχύουν την πραγματική οικονομία και δίνουν προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία, με σταθεροποίηση του φορολογικού συστήματος, ελάφρυνση των ασθενέστερων, προσέλκυση νέων επενδύσεων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Κυρίως όμως να επενδύσουμε στη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την χώρα μας».

Παράλληλα, για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οριοθέτησε το στίγμα και τους στόχους της οργάνωσης επισημαίνοντας ότι «ναι στη συνεπή ιδεολογική πορεία, ναι στη σύγχρονη αυτοδιοικητική αντίληψη, ναι στη σύνθεση και τη διαμόρφωση ευρύτερων πλειοψηφιών. Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλώνουμε παρόντες. Σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε δήμο, θα υπάρχει τουλάχιστον ένας υποψήφιος προερχόμενος από την ΟΝΝΕΔ

Ως προς τις ευροεκλογές ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι «η εισαγωγή του σταυρού προτίμησης κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Στις ευρωεκλογές λοιπόν το διακύβευα είναι: Εντός ή εκτός Ευρώπης; Περισσότερη Ευρώπη, ή λύσεις εκτός ευρώ και Ευρωζώνης; Και Περισσότερη Ευρώπη για εμάς σημαίνει να κρατήσουμε τα καλά και θετικά της, και να δώσουμε βάρος σε αλλαγές που πρέπει να γίνουν εντός Ευρώπης.»

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά που έκανε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και στις φοιτητικές εκλογές τονίζοντας ότι «μία εκλογική διαδικασία στην οποία κάθε χρόνο ψηφίζουν πάνω από 100000 νέοι και συντριπτικά επιβραβεύουν την πολιτική μας πάνω σε θέματα παιδείας. Δημιουργία μιας νέας ένωσης στο φοιτητικό κίνημα. Κατάργηση ΕΦΕΕ που δεν λειτουργεί, δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών (ΕΣΥΦ). Κύριο αίτημα μας η αλλαγή του τρόπου που ασκείται ο φοιτητικός συνδικαλισμός. Αλλαγή και ουσιαστική λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων.

Από την άλλη αναφερόμενος στο πάντα επίκαιρο θέμα της παιδείας πρόσθεσε ότι «οφείλει η πολιτεία να επενδύσει στην παιδεία. Τα Πανεπιστήμια μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας για τη Πατρίδα μας, καθώς και κόμβοι μόρφωσης για όλο τον κόσμο. Δημιουργία πρότυπων Πανεπιστημίων που θα σπουδάζουν ξένοι φοιτητές. Είναι λυπηρό εδώ που γεννήθηκε η Δημοκρατία, δημιουργήθηκε ο ελληνικός πολιτισμός ,αναπτύχθηκαν οι επιστήμες και οι κλασικές σπουδές να μην μπορεί κάποιος από το εξωτερικό να τα σπουδάσει εδώ. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που εξάγει φοιτητές χάνοντας χρήμα και δεν υποδέχεται ξένους φοιτητές, εισάγοντας συνάλλαγμα – Ανάπτυξη και άλλων τομέων της οικονομίας.»

Τέλος, ο κ. Ιωαννίδης έκλεισε την ομιλία καλώντας τους νέους της γαλάζιας παράταξης να βγουν μπροστά λέγοντας ότι «σας καλώ λοιπόν να δώσετε όλες σας τις δυνάμεις για να τις κερδίσουμε. Σας ζητώ σε αυτές τις μάχες να βγείτε στην πρώτη γραμμή. Αντίπαλοι μας είναι αυτοί που εκπροσωπούν τον λαϊκισμό, την βία, την μιζέρια, την οπισθοδρόμηση, την παλιά νοοτροπία. Αντίπαλοι μας είναι οι πατριδοκάπηλοι, αυτοί που εκπροσωπούν την μισαλλοδοξία, καλλιεργούν το μίσος και τον εκφοβισμό.»

The post Από τη Λάρισα ξεκινά την… εκλογική της εκστρατεία η ΟΝΝΕΔ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα