Απλοποιείται ο τρόπος αδειδότησης των επιχειρήσεων

Την απλοποίηση του τρόπου αδειοδότησης των επιχειρήσεων παρουσιάζει σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκης. Το νέο πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις θα αφορά σε κάθε τύπο άδειας όπως εγκαταστάσεως, λειτουργίας, ιδρύσεως επιχειρήσεων, περιβαλλοντικές άδειες , αλλά και σε μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων (βιομηχανικές, εξορυκτικές, υδατοκαλλιέργειες, λιμενικές υποδομές, τουριστικές εγκαταστάσεις,

κ.α.), στόχος του είναι ένα ενιαίο, ξεκάθαρο και διαφανές πλαίσιο που θα εξασφαλίζει χαμηλό κόστος, ταχύτητα και ασφάλεια δικαίου χωρίς δυσανάλογα εμπόδια για τις επιχειρήσεις.

Ριζική αλλαγή του νομοσχεδίου αποτελεί ο τρόπος ελέγχου των επιχειρήσεων καθώς δεν θα διενεργούνται εκ των προτέρων, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά κατά τη λειτουργία της επιχείρησης και θα γίνονται από πιστοποιημένους φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με βάση συγκεκριμένα πρότυπα προδιαγραφών, οργάνωσης και λειτουργίας. Η κεντρική διοίκηση, αντί να ελέγχει κάθε επιχείρηση ξεχωριστά, θα ελέγχει τους ελεγκτές των επιχειρήσεων και το σύνολο της διαδικασίας. Για τον λόγο αυτό θα δημιουργηθεί και ένα κεντρικό, ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης της αδειοδοτικής και ελεγκτικής διαδικασίας.

Το σύστημα θα έχει την μορφή ιστοσελίδας , στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, είτε για την εύρεση πληροφορίας είτε για να διεκπεραιώσουν μέρη της αδειοδοτικής διαδικασίας. Η αρχειοθέτηση των στοιχείων κάθε επένδυσης θα γίνεται ηλεκτρονικά και θα υπάρχει εξ αποστάσεως πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο.

The post Απλοποιείται ο τρόπος αδειδότησης των επιχειρήσεων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα