Από τα πέντε μέτρα πυροβολήθηκε ο Ετεμ Σαρισουλουκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα πορίσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι ο 26χρονος Τούρκος διαδηλωτής, Ετέμ Σαρισουλούκ, που έχασε τη ζωή του πριν από λίγες μέρες σε διαδηλώσεις στην Άγκυρα, σκοτώθηκε από τη σφαίρα αστυνομικού από απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω και όπως επιβεβαιώνεται από την έρευνα, ο 26χρονος διαδηλωτής πυροβολήθηκε στο κεφάλι από απόσταση 4,8 μέτρων με πιστόλι 9 χιλιοστών.
Ο πυροβολισμός ήταν

απευθείας χωρίς να υπάρξει κάποιος εξοσταρκισμός.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία την 1η Ιουνίου ένας αστυνομικός έριξε κάτω έναν διαδηλωτή. Τότε άλλοι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς για να σώσουν τον διαδηλωτή που ήταν πεσμένος. Ένας αστυνομικός τράβηξε όπλο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Ο Σαρισουλούκ μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και παρέμεινε εκεί χαροπαλεύοντας μέχρι την 12η Ιουνίου όταν και ανακηρύχθηκε κλινικά νεκρός ενώ δύο μέρες αργότερα πέθανε.

Για την οικογένεια, που μίλησε στην βρετανική Telegraph, η ευθύνη του θανάτου είναι αποκλειστικά στους ώμους του πρωθυπουργού: «Ο Ταγίπ έκανε τα αδέλφια να σκοτώνουν το ένα το άλλο. Δεν κατηγορώ την αστυνομία, είναι και αυτοί παιδιά μας. Ο Ταγίπ δίνει τις εντολές».

Keywords
Τυχαία Θέματα