Άνοιγμα της υπόθεσης έκρηξης στο σπίτι του Μιχαλολιάκου

Ενώπιον του ειδικού ανακριτή εξετάστηκαν κατ’ αντιπαράσταση, ο δήμαρχος του Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, με τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής και νυν δήμαρχο Δομοκού, Στέλιο Σύρο, για την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης του, τότε βουλευτή της ΝΔ,  κ.Μιχαλολιάκου, στις 22 Ιανουαρίου 2001.

Αρχικά οι ανακριτές της υπόθεσης , οι οποίοι επικαλέστηκαν ένδεια στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν

σε απαγγελία κατηγοριών, καθώς η δικογραφία ήταν «κατ’αγνώστων δραστών», είχαν συμφωνήσει  με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Μετά από διαφωνία μαζί τους, η ειδική εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ.Ξ.Δημητρίου, έδωσε την εντολή της κατ’αντιπαράστασης εξέτασης.

Η κ.Δημητρίου, μετά από εντολή για ανάσυρση του φακέλου, παρήγγειλε στους ανακριτές  να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις, με προτεραιότητα την εξέταση των δύο δημάρχων.

Αφορμή για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία είχε φτάσει σε αδιέξοδο, στάθηκαν οι καταγγελίες του επιχειρηματία, Γιάννη Μπολέτση, ο οποίος είχε εμπλέξει στην υπόθεση δικηγόρο, πρώην βουλευτή της ΝΔ.

Σε αντίφαση πέφτουν οι δύο δήμαρχοι σχετικά με την εμπλοκή του δικηγόρου στην υπόθεση. Σύμφωνα με την κατάθεση του  κ.Μιχαλολιάκου, αφήνονται αιχμές για εμπλοκή του δικηγόρου, ενώ σύμφωνα με την κατάθεση του πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής και τα στοιχεία της υπηρεσίας, δεν προκύπτουν στοιχεία εμπλοκής του στην υπόθεση.

Μετά από μελέτη των στοιχείων από τους ειδικούς ανακριτές, θα είναι στην κρίση τους, αν τα δεδομένα θα σταθούν ικανά για την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο.

Βασικό κώλυμα για την υπόθεση, αποτελεί η φυγοδικία του Γιάννη Μπολέτση, ο οποίος είναι καταδικασμένος σε 15χρονη κάθειρξη, εξαιτίας εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Στην ίδια υπόθεση, συγκατηγορούμενος του κ.Μπολέτση ήταν ο προαναφερόμενος, δικηγόρος του κ.Μιχαλολιάκου, η απόφαση εις βάρος του οποίου, ήταν αθωωτική.

Πηγή: lykavitos.grTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα