«Ήταν όλοι τους παιδιά μου» στο Studio Μαυρομιχάλη

Ο θίασος ΣΥΝΘΗΚΗ, θα παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στο
STUDIO ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ
κάθε Τετάρτη και Πέμπτη
το έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου».

Το Ήταν όλοι τους παιδιά μου είναι ένα έργο ορόσημο, που σηματοδοτεί την έναρξη της μεταπολεμικής αμερικάνικης δημιουργίας. Σήμερα έρχεται, πιο επίκαιρο από ποτέ, να αναδείξει την φύση της ανθρώπινης ύπαρξης, στηλιτεύοντας τη ματαιότητα της απληστίας. Μια φαινομενικά ευτυχισμένη και εύρωστη οικογένεια, καλείται -κατά τη διάρκεια μιας και μόνο ημέρας- να αναθεωρήσει τα θεμέλια και τους δεσμούς της. Τα μέλη

της αποκαλύπτουν το καθένα το μυστικό που το βαραίνει και τίποτα δεν μπορεί να ξαναείναι το ίδιο. Οι ήρωες, μετατρέπονται σε αντιπαραδείγματα μιας κοινωνίας, που φαινομενικά μόνο ντύνεται το προσωπείο της αθωότητας. Κανένας δεν μπορεί να είναι αμέτοχος και η άκριτη πίστη στην ύλη, που με τόση ευκολία διαπερνά όλο το κείμενο, έρχεται να συντριβεί στην τελευταία πράξη, αφήνοντας μας όλους εμβρόντητους και εκτεθειμένους σε σκέψεις που ως τώρα αποφεύγαμε να κάνουμε. Ο ¶ρθουρ Μίλλερ, τοποθετώντας στο κέντρο της προσοχής του τον άνθρωπο, δοκιμάζει μια διαφορετική προσέγγιση των μέχρι τώρα καθιερωμένων αξιών. Ακολουθώντας τη δομή μιας σύγχρονης τραγωδίας καταφέρνει να σοκάρει και να προβληματίσει κάνοντας μας από θεατές, συν-ενόχους.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Διασκευή: Δέσποινα Πόγκα
Σκηνοθεσία: Kωστής Kαπελώνης Σκηνικά – Kοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος
Φωτισμοί και Μουσική επιμέλεια: Kωστής Kαπελώνης
Bοηθός σκηνοθέτη: Ιορδάνης Καλέσης
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Κατερίνα Αναστασίου, Ιορδάνης Καλέσης, Γιώργος Κατσίγιαννης, Μαρία Μακρή, Δέσποινα Πόγκα. Στο ρόλο του πατέρα ο Στέλιος Γούτης.

Παραστάσεις:
Τετάρτη 8:00 μ.μ. και Πέμπτη 9:00 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 40 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).

Θέατρο Studio Mαυρομιχάλη. Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια.
Tηλέφωνο Tαμείου: 2106453330

Tιμές εισιτηρίων: 15 EYPΩ και 10 EYΡΩ (φοιτητ)

Οι άνεργοι, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας, μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση ΔΩΡΕΑΝ.

Παραστάσεις για μαθητές γυμνασίου, λυκείου δίνονται σε άλλες ώρες από τις κανονικές ώρες παραστάσεων, μετά από συνεννόηση με τους καθηγητές.
Τιμή εισιτηρίου: 5 ΕΥΡΩ.

Το θέατρο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 80 άτομα σε κάθε παράσταση.
Τηλ. επικοινωνίας: 6957253415- 2109215461 (κα Πόγκα).
Οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν, μετά από συνεννόηση μαζί μας. (Θα χαρούμε να τους παρέχουμε ενημερωτικό υλικό σε σχέση με το έργο και τον συγγραφέα, που θα κάνει πιο εύκολη την παρακολούθηση της παράστασης από τους μαθητές).

Σχετικά άρθρα

Θεατρικό εργαστήρι στο Studio Μαυρομιχάλη«Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα» στο Studio Μαυρομιχάλη«Πώς να το πώ»;

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα