Αναστασίου:«Το 0-3 σου δημιουργεί νοοτροπία νικητή»

Ο Γιάννης Αναστασίου σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό των Ιωαννίνων ΙΤV, μίλησε για το ματς με τον Ολυμπιακό και την νίκη με 0-3 και τόνισε ότι είναι από αυτά που χαλυβδώνουν μία ομάδα. Επιπλέον, μίλησε για το αν αισθάνθηκε πίεση κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ μίλησε και για τη δουλειά που γίνεται στις υποδομές του Τριφυλλιού.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Αναστασίου:

Αρχικά τοποθετήθηκε για το… ρίσκο που πήρε να αναλάβει το τιμόνι των «πρασίνων» λέγοντας: «Ήταν μία μεγάλη πρόκληση για μένα γιατί

ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, με τεράστια ιστορία και υψηλούς στόχους. Ήξερα που ερχόμουν, ήξερα την κατάσταση της ομάδας, αλλά πίστευα στις δυνατότητές μου για να ξαναγίνει ανταγωνιστικός».

Σχετικά με το αν ήταν «σταθμός» τον φετινό Παναθηναϊκό το 3-0 επί του Ολυμπιακού, δήλωσε πως: «Ναι, μπορούμε να πούμε ότι είναι σταθμός. Είναι από τα ματς που χαλυβδώνουν μία ομάδα, το DNA της και δημιουργούν νοοτροπία νικητή. Δεν ήταν μόνο η νίκη μας, ήταν το γεγονός ότι εκμηδενίσαμε τον Ολυμπιακό και δεν μας έκανε ούτε ευκαιρία».

Αναφορικά με το αν αντικατοπτρίζει η διαφορά με τους «ερυθρόλευκους» στη βαθμολογία, είπε ότι: «Όχι. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά, διότι ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε ή αν προτιμάτε δεν έχασε βαθμούς στα ματς με τις μικρές και μικρομεσαίες ομάδες. Εν αντιθέσει με εμάς. Είδατε όμως και στο μεταξύ μας παιχνίδι ότι η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη».

Επιπλέον ο τεχνικός του Τριφυλλιού αναφέρθηκε και στη στήριξη που είχε από τον Γιάννη Αλαφούζο: «Δεν αισθάνθηκα ποτέ πίεση κι “απειλή” για το πλάνο μας, παρ’ ό,τι υπήρξαν κι άσχημα αποτελέσματα. Γενικότερα δεν αισθάνθηκαν ποτέ με την πλάτη στον τοίχο. Γιατί με το τεχνικό τιμ έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και ξέραμε ότι η δουλειά που έχουμε κάνει σαν ομάδα θα βγει στο γήπεδο και θα αποδώσει καρπούς».,

Για τις διαφορές στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με το εξωτερικό, δήλωσε πως: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να κάνει πολλά βήματα προόδου ακόμη. Και στο κομμάτι της οργάνωσης και στη νοοτροπία. Από το 2004 και μετά, αντί να πάμε μπροστά, κάναμε βήματα προς τα πίσω. Αλλά πιστεύω ότι αυτή η μαζική συμμετοχή νεαρών παικτών στις ομάδες που υπό άλλες προϋποθέσεις δεν θα είχαν τις ευκαιρίες θα φέρει οφέλη στο μέλλον».

Επιπλέον τοποθετήθηκε και για το αν ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ομάδα του… προπονητή, ξεκαθαρίζοντας πως: «Δεν αποδέχομαι ότι η ομάδα είναι του προπονητή, διότι έχουμε δώσει έμφαση στο σύνολο. Δεν θα πετύχεις τίποτα αν δεν κάνεις ομαδική και συνολική δουλειά. Και γι’ αυτό είμαστε σε πολύ καλό μομέντουμ τώρα».

Ενώ για το αν το πρωτάθλημα παίζεται επί… ίσοις όροις, απέφυγε να πάρει θέση: «Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω…».

Όσο για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού: «Μακροπρόθεσμα θα έχει πολύ μεγάλα οφέλη το ελληνικό ποδόσφαιρο από τη χρησιμοποίηση και τη σταδιακή ενσωμάτωση αυτών των παιδιών. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και και η κατάσταση στην οποία βρισκόταν η ομάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση στον Παναθηναϊκό προσέχουμε πάρα πολύ τις υποδομές και το κομμάτι των ακαδημιών. Και τις προσέχουμε για να έρχονται συνεχώς παιδιά στην πρώτη ομάδα, απ’ τη στιγμή που πλέον δεν υπάρχουν τα πολλά χρήματα για τις μεγάλες επενδύσεις σε παίκτες πιο ακριβούς κι έτοιμους από το εξωτερικό. Θέλουμε τα επόμενα χρόνια σταθερά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της πρώτης ομάδας να προέρχεται από τα τμήματα υποδομών και την ακαδημία μας».

The post Αναστασίου:«Το 0-3 σου δημιουργεί νοοτροπία νικητή» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα