Αλματώδης αύξηση του τουρισμού τον Μάιο

Με… ασανσέρ ανεβαίνουν τα ποσοστά των αφίξεων από διεθνείς προορισμούς στα αεροδρόμια της Ελλάδας. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του Μαΐου ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 18,4%, όπερ μεταφράζεται σε περισσότερους από 222.000 τουρίστες.

Αναλυτικότερα, κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2013, οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 5% σε σχέση με το 2012. Η μεγαλύτερη αύξηση ( 117,5%) παρατηρήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο αεροδρόμιο της Μυκόνου

ενώ ουδόλως ευκαταφρόνητη είναι και η αύξηση στις αφίξεις που σημείωσε το αεροδρόμιο της Αθήνας, Ελ Βενιζέλος (10%).

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ανάκαμψη και ο ελληνικός τουρισμός είναι «αισθητά βελτιωμένος» σε σχέση με την περσινή χρονιά, δήλωσε στο CNN η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη.

H κ. Κεφαλογιάννη συναντήθηκε την Παρασκευή με την ηγεσία της Air Canada Rouge, της Air Transat και της Canadian Tourism Commission στην προσπάθειά της να προωθήσει το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας στην καναδική αγορά.

Όπως ανέφερε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων) Γιάννης Ρέτσος, η εφετινή τουριστική περίοδος (πλην πρωτεύουσας) ξεκίνησε με μέση αύξηση αφίξεων 20%. «Είναι πολύ θετικό ότι οι ξένοι μας θέλουν και οι ΑΑΑ αγορές (υψηλής προστιθέμενης αξίας) ανακάμπτουν» τόνισε.

Όσον αφορά την Αθήνα ως τουριστικό προορισμό ο κ. Ρέτσος ανέφερε ότι η πόλη είναι παραμελημένη, προσθέτοντας ότι όταν η τουριστική κίνηση ανακάμψει στην πρωτεύουσα, θα ανακάμψει πολύ απότομα.

Πηγή: capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα