Η άλλη ανάγνωση του… Τρωικού πολέμου

Η περίοδος προσδοκιών και καλών ειδήσεων τελείωσε ή τελειώνει μέχρι τις Γερμανικές εκλογές…

Το success story δεν είχε happy end, ήταν μια κακοπαιγμένη «ταινία» μικρού μήκους που «μοσχοπουλήθηκε» στα ξένα ΜΜΕ με στόχο την εσωτερική αγορά ελπίδας των ελλήνων, ώστε να περάσει το καλοκαίρι

χωρίς κραδασμούς για την κυβέρνηση και να φτάσουμε στο Φθινόπωρο των Γερμανικών εκλογών.

Ο κακός και ο καλός χωροφύλακας ξαναχτύπησαν για την Ελλάδα, το ΔΝΤ μιλάει για τα λάθη, η Ελλάδα σαν φτωχός συγγενής «μιλιά λαλιά» και η Γερμανία σταθερή στη θέση της. Και οι δυο πλευρές, όμως, συμφωνούν στα μέτρα, τα νέα μέτρα έστω και βαφτισμένα ως διαρθρωτικές αλλαγές ή μεταρρυθμίσεις.

Το ΔΝΤ επιμένει στην ίδια αποτυχημένη οικονομική συνταγή και πιέζει το Βερολίνο να αποφασίσει για το επόμενο κούρεμα του Ελληνικού χρέους από το οποίο εξαιρεί τον εαυτό του…

Οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έγιναν για να γίνουν και το επόμενο διάστημα θα έχουμε νέο κύμα λουκέτων στην αγορά ενώ η ισοπεδωτική φορολόγηση βάζει ταφόπλακα σε οποιαδήποτε ελπίδα για ανάκαμψη της.

Με βάση τα στοιχεία, τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο με την υστέρηση εσόδων να είναι πρακτικά αδύνατο να καλυφθεί. Με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε νέες περικοπές συντάξεων και παροχών.

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οδηγούμαστε σε δημοσιονομική αποσταθεροποίηση στο επόμενο χρονικό διάστημα, στην περίπτωση που θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα θα έχουμε και πολιτική αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης καθώς τα κόμματα που τη στηρίζουν δεν θα μπορούν να τα ψηφίσουν.

Το ΔΝΤ, γνωρίζοντας ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν να ανοίξουν τώρα αυτή τη συζήτηση, πιέζουν ώστε να έχουν το άλλοθι για την αποτυχία του προγράμματος.

Τα πράγματα είναι δύσκολα και θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο για την κυβέρνηση, μπορεί το success story που επέτρεψαν οι Γερμανοί να «παιχθεί» από την κυβέρνηση να άρεσε σε κάποιους στο Μαξίμου αλλά είδαν μόνο το «τυράκι» και όχι τη φάκα…
Ο κοινός στόχος Ουάσιγκτον και Βερολίνου αφού μας έδεσαν με τα μνημόνια, διαφωνούν με τον τρόπο, είναι να μας κόψουν τα δανεικά…με ή άνευ κουρέματος!

Το στόχο τον αποκάλυψε το εμπιστευτικό έγγραφο του ΔΝΤ, το ότι στην Αθήνα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν είναι μια άλλη υπόθεση που θα εξεταστεί σε μελλοντικά ειδικά δικαστήρια!

Αποκαλύπτεται ότι οι Γερμανοί ήθελαν να κερδίσουν χρόνο και τον κέρδισαν, ξεφορτώθηκαν τα ομόλογα, δημιούργησαν μηχανισμό σωτηρίας αλλά κυρίως στεγανοποίησαν την Ελλάδα και το νότο, και πέτυχαν το μεγαλύτερο στόχο, έβαλαν χέρι στα ασημικά και τα ενεργειακά της χώρας.

Το πρώτο πείραμα έγινε με την Κύπρο, δε ανησύχησαν για το ενδεχόμενο συστημικού κινδύνου και επέβαλλαν τους όρους τους.
Η Αθήνα περιμένει το δώρο της Μέρκελ, για αυτό και δεν αντιδρά σε τίποτα, θα μπορούσε να πάρει, όμως, παραδείγματα από τον… Τρωικό πόλεμο.

Η Κασσάνδρα και ο Λαοκόων προειδοποίησαν τους Τρώες για τη συμφορά… Ο Λαοκόων φώναξε «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»… Μετά από χιλιάδες χρόνια οι Δαναοί ίσως βρεθούν στη θέση που βρέθηκαν οι Τρώες…

Πηγή: newpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα