Αλέξης Τσίπρας: Υποταγή ή αντίσταση το δίλημμα των εκλογών

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη Σύρο ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τόσο το πολυνομοσχέδιο, όσο και όσα εκτυλίχθηκαν στη Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μάλιστα έθεσε το δίλημμα «ή υποταγή ή αντίσταση» , λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είδατε

τι έγινε προχθές στη Βουλή. Ένα νομοσχέδιο 800 σελίδων, που χαρίζει τις τράπεζες στους ολιγάρχες, δίνει τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα, παγιώνει τον πετσοκομμένο κατώτερο μισθό ως μόνο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, διαλύει ό,τι απέμεινε από το εργασιακό καθεστώς προστασίας των εργαζομένων, το έφεραν στη Βουλή σε τρία άρθρα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί η Βουλή να επιβάλει ποινές και θυσίες στην κοινωνία με συνοπτικές διαδικασίες στρατοδικείου» και «δεν μπορεί να χαρίζουν δισεκατομμύρια με διαδικασίες μαφίας».

Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπραςεξαπέλυσε βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου υπογραμμίζοντας πως «αναδείχτηκε χωρίς αμφιβολία πρωταθλητής όχι μόνο της στρεψοδικίας, της μετατροπής του συντάγματος σε κουρελόχαρτο. Όχι μόνο της εμπάθειας κατά των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και πρωταθλητής της χυδαιότητας».

Αναφερόμενος στα εύσημα Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ, δήλωσε πως την ίδια ώρα, η μεσαία τάξη έχει εξοντωθεί, η ανεργία αυξήθηκε στο 30%, 300.000 νέοι επιστήμονες έχουν φύγει στο εξωτερικό, χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται στα σχολεία, ενώ η χώρα μας κατέχει και το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στις αυτοκτονίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για άθλια συνθηκολόγηση της Ελλάδας με την τρόικα, ενώ προέβλεψε πως πολύ σύντομα θα έρθουν νέα μέτρα και νέες απαιτήσεις των δανειστών, ενώ χαρακτήρισε τον Γιάννη Στουρνάρα αυτουργό του πολυνομοσχεδίου, αλλά και συνολικά της πολιτικής που καταστρέφει τη χώρα, καθώς και αυτουργό των σκανδάλων παράδοσης του δημόσιου πλούτου.

The post Αλέξης Τσίπρας: Υποταγή ή αντίσταση το δίλημμα των εκλογών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα