Σόιμπλε: Λιτότητα και ανάπτυξη δεν είναι αντιφατικές έννοιες – Η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο πλαίσιο των άτυπων Συμβουλίων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ( Eurogroup) και της Ε.Ε. ( Ecofin) που πραγματοποιούνται στην Αθήνα, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο, σε συνέντευξή του στη Δημόσια Τηλεόραση.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επέμεινε στην ανάγκη της λιτότητας, λέγοντας πως η λιτότητα

και ανάπτυξη δεν είναι αντιφατικές έννοιες, ενώ επεσήμανε την εκτίμησή του ότι Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση και η οικονομία ανακάμπτει. Αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ο κ. Σόιμπλε σχολίασε πως το πρόγραμμα εκπονήθηκε βάσει του συνόλου του χρέους και εκτείνεται έως το τέλος του 2014.

Όπως είπε, θα ελεγχθούν τα στοιχεία, αν υπάρχει πλεόνασμα, και θα αποφασίσουμε αν χρειάζεται περαιτέρω στήριξη. «Αυτή είναι η προηγούμενη απόφαση, τώρα περιμένουμε τα στοιχεία, όμως η Ελλάδα είναι στη σωστή πορεία», πρόσθεσε. Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε, δηλώνοντας τη στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα, τόνισε ότι κανένας στη Γερμανία, ούτε ο υπουργός Οικονομικών, δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι μία Ένωση είναι επιτυχημένη, όταν βοηθά τον πιο αδύνατο. «Δεν θα αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα στα δύσκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Σόιμπλε: Λιτότητα και ανάπτυξη δεν είναι αντιφατικές έννοιες – Η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα