Χρήση χημικών και δακρυγόνων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – Κλειστό το κέντρο της Αθήνας [φωτό]

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα, παρά την αστυνομική απαγόρευση, μετά την σύνοδο του Eurogroup και της επικείμενης άτυπης συνόδου του Ecofin, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών λίγο μετά τις 20:00, ενώ κλειστοί παραμένουν

οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σταδίου, Αιόλου και Πειραιώς από το ύψος τη Σωκράτους.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε χρήση χημικών και δακρυγόνων, με άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας Δέλτα να πραγματοποιούν επιχείρηση κατά των διαδηλωτών. Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν μπροστά στον αστυνομικό κλοιό που έχει δημιουργηθεί στην οδό Αμερικής, στην συμβολή της με τη Σταδίου, επιχειρώντας να κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, κάτι που δεν τους επετράπη.

Στο συλλαλητήριο «καταγγελίας της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθηνών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν επικεφαλής της πορείας αποφάσισαν να μην αντιπαρατεθούν με τα ΜΑΤ και επέστρεψαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση γυρίζουν τη χώρα στις πιο μαύρες και σκοτεινές μέρες της ιστορίας της, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης από την Πλατεία Κλαυθμώνος που συμμετείχε στις συγκεντρώσεις μαζί με άλλους διαδηλωτές.

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει μπανανία των ευρωμανδαρίνων» είπε και πρόσθεσε ότι οι απαγορεύσεις δεν θα περάσουν τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη και δημοκρατική.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Χρήση χημικών και δακρυγόνων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – Κλειστό το κέντρο της Αθήνας [φωτό] appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα