Αίγυπτος: Συνελήφθη ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στο Κάιρο ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντί, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτερο στέλεχος των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Μοχάμεντ Μπαντί συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη ανώτερο ηγέτη του κινήματος σε ένα διαμέρισμα κοντά στην περιοχή αλ- Ραμπαά Αντίγια τον τόπο όπου την Τετάρτη σκοτώθηκαν περισσότεροι από 280

υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε τη σύλληψή του, καθώς κατηγορείται για «υποκίνηση σε βία». Ο γιος του Μπαντί σκοτώθηκε την Παρασκευή, αλλά ο ηγέτης της συντηρητικής ισλαμικής ομάδας, που ιδρύθηκε το 1929, δεν παρέστη στην κηδεία.

Τόσο η δημόσια τηλεόραση όσο και ιδιωτικά δίκτυα, που υποστηρίζουν σχεδόν ομόφωνα το στρατιωτικό πραξικόπημα, έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες του 70χρονου Μπαντί να κάθεται σε ένα γραφείο, με ένα παραδοσιακό μακρύ λευκό χιτώνα, ενώ η ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης έδειξε φωτογραφίες του ισλαμιστή ηγέτη σε μια κλούβα της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα τουλάχιστον 24 αιγύπτιοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση με ρουκέτα σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, στη χερσόνησο του Σινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα