Βενιζέλος:«Η οικονομική κρίση ανέδειξε την βαθιά κρίση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθύνοντας χαιρετισμό στο High Level Conference on Greek Reforms in the Health Sector: Improving Citizens’ Health, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην οικονομική κρίση που «ταλανίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, πολλές χώρες της Ευρωζώνης, πρώτη και

καλύτερη τη χώρα μας, έχει αναδείξει την βαθιά κρίση και του λεγόμενου ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους».

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος η κρίση του ευρωπαϊκού κράτους « όποιο μοντέλο κι αν εξετάσει κανείς, το σκανδιναβικό, το μεσογειακό, είναι μια κρίση βαθιά, μια κρίση διπλή και δημοσιονομική, αλλά και δημογραφική. Γιατί ούτως ή άλλως η Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Ένωση γηράσκει, πληθυσμιακά συρρικνώνεται, γίνεται λιγότερο ανταγωνιστική».

Αναφερόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως βασίστηκε σε δυο πυλώνες στους οποίους επενδύθηκε κόπος, χρήμα και πολλές προδοκίες. Ο ένας πυλώνας ήταν τα νοσοκομεία για την παροχή δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης σε συνεργασία με τα πανεπιστήμιά μας και τις ιατρικές σχολές.

Ο δεύτερος πυλώνας ήταν τα κέντρα υγείας, κυρίως στην Ελλάδα της υπαίθρου, στις αγροτικές και ημιαστικές περιοχές που προσέφεραν σε συνδυασμό με τα πολυιατρεία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του πιο σημαντικού θεσμού κοινωνικής ασφάλισης. Στην πραγματικότητα ένα αρκετά σημαντικό δίκτυο δομών, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Διαβάστε αναλυτικά τον χαιρετισμό εδώ

The post Βενιζέλος:«Η οικονομική κρίση ανέδειξε την βαθιά κρίση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα