Αφαιρέθηκε όγκος 25 κιλών από την ωοθήκη 47χρονης

Έναν «γιγαντιαίο» ωοθηκικό όγκο βάρους 25 κιλών κατάφεραν να αφαιρέσουν από μια 47χρονη μια ομάδα γιατρών στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής του τμήματος γυναικολογίας και μαιευτικής του νοσοκομείου Τορεβιέχα, Εδουάρδο Καθόρλα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν έχει δει ποτέ του παρόμοια περίπτωση, στα 20 χρόνια της καριέρας του.

Όπως καταγράφουν ιατρικά περιοδικά μονάχα πέντε παρόμοια περιστατικά «γιγαντιαίων» όγκων έχουν σημειωθεί. Έτσι χαρακτηρίζονται όσοι ζυγίζουν περισσότερα από 11,3 κιλά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Η ασθενής παραπονιόταν

για πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα, γι αυτό και ο παθολόγος της αποφάσισε να την στείλει για εξετάσεις, οπού εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε αναπτυχθεί «μια τεράστια κύστη» μήκους 41 εκατοστών.

Οι χειρουργοί αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν τη μήτρα, τις σάλπιγγες και τις ωοθήκες της 47χρονης, ενώ όπως αναφέρει ο Καθόρλα «Είναι μια ιδιαίτερα περίπλοκη επέμβαση εξαιτίας του μεγέθους του όγκου».

Η γυναίκα αφού παρέμεινε στο νοσοκομείο για πέντε ημέρες και εφόσον πέρασαν τρεις εβδομάδες αναρρώνοντας στο σπίτι της, είναι πλέον τελείως καλά.

The post Αφαιρέθηκε όγκος 25 κιλών από την ωοθήκη 47χρονης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα