Eurovision 2013: Η Δανία 1η και η Ελλάδα 6η (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτη με διαφορά βαθμών από τη δεύτερη χώρα η Έμιλυ Σαρλότ Βικτώρια Φόρεστ δεν μπορούσε να πιστέψει ότι νίκησε στον 58ο διαγωνισμό της Eurovision.

Η Έμιλυ Ντε Φόρεστ ερμηνεύοντας το εξαιρετικό «Only Teardrops», κέρδισε τελικά 281 πόντους, έναντι 234 του δεύτερου Αζερμπαϊτζάν και 214 της τρίτης Ουκρανίας.

Όταν ο υπεύθυνος της είπε να τον ακολουθήσει προτού ακόμα τελειώσει η ψηφοφορία εκείνη τον απέφυγε μην μπορώντας να πιστέψει

τη σαρωτική επιτυχία του τραγουδιού της.

Δείτε το βίντεο με την τελική εμφάνιση της Δανίας:

Στην 6η Θέση η Ελλάδα

Διέψευσε τα προγνωστικά που την ήθελαν εκτός 10άδας η Ελλάδα. Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας συγκέντρωσαν 152 βαθμούς και έβγαλαν ασπροπρόσωπη την Ελλάδα κερδίζοντας δυο δωδεκάρια από: Σαν Μαρίνο και Κύπρο. Η Ελλάδα κατέκτησε επίσης δυο δεκάρια από Αλβανία και Ρωσία, ένα 8άρι από τις ΗΠΑ και το Μοντενέγρο και ένα 7άρι από τη Βουλγαρία.

Είναι γεγονός ότι η ελληνική συμμετοχή απέσπασε από τα πιο θερμά χειροκροτήματα στη φετινή διοργάνωση. Πώς αλλιώς αφού έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και με το μπαγλαμαδάκι, αλλά και τη φωνή του Αγάθωνα έκανε το κοινό να παραληρεί και τους Έλληνες να χαμογελούν.

Δείτε την εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής:

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα ψηφίστηκε από:

Σαν Μαρίνο – 12

Αλβανία – 10

Ολλανδία – 1

Αυστρία – 7

Ηνωμένο Βασίλειο – 8

Ισραήλ – 2

Ουγγαρία – 1

Ρουμανία – 7

Αζερμπαϊτζάν – 4

Νορβηγία – 5

Αρμενία – 8

Ιταλία – 7

Φινλανδία – 1

Λευκορωσία – 6

Λετονία – 1

Βουλγαρία – 7

Βέλγιο – 2

Ρωσία – 10

Μάλτα – 4

Γερμανία – 6

Δανία – 6

Μαυροβούνιο – 8

Π.Γ.Δ.Μ. – 4

Κύπρος – 12

Κροατία – 5

Ελβετία – 8

Keywords
Τυχαία Θέματα