Cheesecake Νέας Υόρκης!

Το καλύτερο αμερικάνικο γλύκισμα στην παραδοσιακή Νεοϋορκέζικη έκδοσή του. Πλούσια κρέμα που πρώτα ψήνεται με τα αυγά για να πάρει σώμα και γεύση και στη συνέχεια παγώνει στο ψυγείο για να σφίξει. Απλώς το τέλειο cheesecake.

Υλικά: (Για 6 – 8 μερίδες)
Για τη βάση:
180 γρ. μπισκότα digestive
90 γρ. βούτυρο, λιωμένο αλλά όχι μέχρι να κάψει
20 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα τυριού
540 γρ. τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια
160 γρ. ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα

και χυμός από 1 ακέρωτο λεμόνι
360 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1 κρόκος αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού
1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Θρυμματίζω τα μπισκότα digestive στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρω σε ένα μπολ, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι μέχρι να φτιάξω ένα λασπώδες μείγμα.

Βουτυρώνω τον πυθμένα και τα τοιχώματα μιας στρογγυλής φόρμας με διάμετρο 22 εκ. και αρκετά ψηλά τοιχώματα και τη ντύνω εσωτερικά με αντικολλητικό χαρτί, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Εναλλακτικά, τοποθετώ σε ένα αντικολλητικό χαρτί ένα στρογγυλό τσέρκι 22 εκ. και βουτυρώνω τα τοιχώματά του. Στον πυθμένα της φόρμας (ή στη λαδόκολλα που αποτελεί τον πάτο του τσερκιού) απλώνω το λασπώδες μείγμα της βάσης και το πιέζω με ένα κουτάλι για να καλύψει την επιφάνεια ομοιόμορφα.
Ψήνω τη βάση για 15 λεπτά. Τη βγάζω από το φούρνο, ανεβάζω τη θερμοκρασία στους 225°C και αφήνω τη βάση να κρυώσει καλά, μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα τυριού.
Για την κρέμα τυριού:

Ρίχνω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τον κρόκο και τη σκόνη βανίλιας. Τα χτυπάω στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν όλα καλά και να φτιάξω ένα μείγμα ενιαίο και αρκετά αφράτο.
Αδειάζω το μείγμα στην ψημένη και κρύα βάση και ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Βάζω ξανά τη φόρμα στο φούρνο και ψήνω για 10 λεπτά, χωρίς να ανοίξω την πόρτα του φούρνου. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 120°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Ελέγχω την κρέμα: στο κέντρο της πρέπει να παραμείνει τρεμουλιαστή, ενώ η επιφάνεια θα έχει αποκτήσει μια κιτρινορόδινη λεπτότατη κρούστα. Αφήνω το cheesecake να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχρια το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.

Μυστικό:
Όταν θέλω να δώσω επισημότερη εμφάνιση, φτιάχνω ένα γλάσο από σαντιγί, χτυπώντας στο μίξερ 230 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, μέχρι να φτιάξω μια σφικτή σαντιγί. Βγάζω το cheesecake από το φούρνο 15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμό του, απλώνω στην επιφάνειά του τη σαντιγί και το ξαναβάζω στο φούρνο για να ολοκληρώσω το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: dinanikolaou.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα