7 αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα για απόδραση

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επτά αστυνομικοί για την απόδραση επτά κρατουμένων από τα κρατητήρια του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης την ίδια ώρα που διατάχθηκε και η διενέργεια Ε.Δ.Ε..

Οι αστυνομικές Αρχές χτενίζουν τις γύρω περιοχές με σκοπό να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους επτά δραπέτες, οι οποίοι αφού αφαίρεσαν τα κάγκελα από το παράθυρο του κελιού τους, βγήκαν στο προαύλιο, πήδηξαν την περίφραξη και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι έξι από τους επτά δραπέτες ηλικίας 24 έως 33 χρόνων είχαν συλληφθεί για

διακίνηση λαθρομεταναστών ενώ ο ένας για διακίνηση ναρκωτικών.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης διενεργείται προανάκριση και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των δραπετών, οι οποίοι κατηγορούνται για την απόδραση καθώς και σε βάρος πέντε αστυνομικών (ενός δεσμοφύλακα και τεσσάρων σκοπών κρατητηρίων), οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια.

Ειδικότερα, με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα επτά αστυνομικοί (οι προαναφερόμενοι τέσσερις σκοποί και ο δεσμοφύλακας και επιπλέον ένας Αστυνόμος Β, υπεύθυνος κρατητηρίων και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας) ενώ όπως προαναφέρθηκε διατάχθηκε σε βάρους τους η διενέργεια Ε.Δ.Ε..

Keywords
Τυχαία Θέματα