24ωρη πανελλαδική απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στο νόμο 4177/13, ο οποίος «καταργεί το δικαίωμα της Κυριακής Αργίας».

Επιπλέον, αμφισβητεί τα στοιχεία των εμπορικών συλλόγων αλλά και του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και η «λευκή

νύχτα» τόνωσαν το τζίρο στην αγορά και υπογραμμίζει ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που δοκίμασαν τη λειτουργία τους και τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας.

Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια. Χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν.Δούλεψαν δωρεάν για τους εργοδότες, ενώ αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες.

Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 ευρώ το μήνα».

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι θα πρέπει να καταργηθεί η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς οδηγεί σε νέα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και νέες απολύσεις.

Γι’ αυτό και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12.00 μ.μ. (Σύνταγμα και Ερμού).

The post 24ωρη πανελλαδική απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα