Διήμερο με προσδοκίες από τη «Δράση» και τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα»

Με τη συμμετοχή των πολιτικών κομμάτων «Δράση» και «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» και των κινήσεων πολιτών «Δυναμική Ελλάδα», «Π80», «ThinkΠ» και «Μπροστά», θα ξεκινήσει τις εργασίες του το διήμερο «Προοδευτικό Φόρουμ» το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, στις 10:30.

Πιο συγκεκριμένα, στο Φόρουμ αυτό θα τοποθετηθούν πάνω από 40 ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, νέοι επιστήμονες και συνδικαλιστές, ακτιβιστές και μέλη ΜΚΟ,

επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και τεχνοκράτες που θα στελεχώσουν τα σχετικά πάνελ, μαζί με εκπροσώπους των φορέων που το συνδιοργανώνουν. Προβλέπεται να υπάρξουν πέντε βασικές θεματικές ενότητες συζήτησης (Διακυβέρνηση, Οικονομία, Κοινωνική Πολιτική, Παραγωγή Πλούτου, Κοινωνία των Πολιτών), στις οποίες οι εισηγητές θα κληθούν να απαντήσουν σε στοχευμένες ερωτήσεις και να συζητήσουν με τους πολίτες που θα είναι παρόντες.

Να σημειωθεί ότι εκτός των πέντε θεματικών πάνελ, θα υπάρχουν και δύο ευρύτερα πολιτικά: Ένα με ειδικούς πολιτικούς επιστήμονες και ερευνητές που θα συζητήσουν για την ύπαρξη ή μη προοδευτικών τάσεων στην ελληνική κοινωνία, καθώς και το τελικό πάνελ με τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών, κομμάτων και κινήσεων, που θα συνοψίσουν τη συζήτηση του διημέρου και θα καταθέσουν την πολιτική τους ατζέντα για ένα εθνικό προοδευτικό σχέδιο.

Μάλιστα, το Φόρουμ συγκεντρώνει πρωτοφανές εύρος πολιτικών συμμετοχών από τα κόμματα και την κοινωνία πολιτών, ανάμεσα σε άλλα από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, την Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, την Δράση, την Πρωτοβουλία των “58”, τον Κοινωνικό Σύνδεσμο, την Κοινωνική Συμφωνία, την Δυναμική Ελλάδα, το Π80, το ThinkΠ και τους Μπροστά.

Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων μεταξύ των θεματικών συζητήσεων, σημαντικές προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή και πολιτική κοινότητα των προοδευτικών από το εξωτερικό θα παρέμβουν μέσω βίντεο.

Πρέπει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που κόμματα και κινήσεις πολιτών οργανώνουν έναν ευρύ, πολυθεματικό πολιτικό διάλογο, ώστε να καταγραφούν και να συντεθούν απόψεις για ένα εθνικό προοδευτικό σχέδιο.

Για τον λόγο αυτό, οι διοργανωτές του Φόρουμ καλούν κάθε πολίτη να επισκεφτεί την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του «Προοδευτικού Φόρουμ» και να καταγράψει τις απόψεις του, οι οποίες θα αξιοποιηθούν κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της διημερίδας.

Για τους πολίτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση, η είσοδος στο Φόρουμ είναι ελεύθερη και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις στους ομιλητές.

Μάλιστα, οι διοργανωτές, ενθαρρύνουν το κοινό να εγγραφεί ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας συμμετοχής που διατίθεται στην ιστοσελίδα, ώστε να εξασφαλιστεί προτεραιότητα σε περίπτωση μη διαθέσιμων θέσεων.

Το διήμερο θα μεταδοθεί με live streaming μέσω της ιστοσελίδας.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://progressive-forum.gr/ για εγγραφή, σχόλια και αναλυτικές πληροφορίες.

The post Διήμερο με προσδοκίες από τη «Δράση» και τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα