Σε ποια χώρα οι πωλήσεις ΙΧ ήταν αντίστοιχες του… Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

08:28 6/5/2020 - Πηγή: NewsAuto

Ο κορωνοϊός γύρισε την βρετανική αγορά αυτοκινήτου στα επίπεδα της μεταπολεμικής περιόδου.

Οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Βρετανία κατέγραψαν τον Απρίλιο πτώση 97% με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στα επίπεδα που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο του 1946 καθώς οι αντιπροσωπείες και τα εργοστάσια παραγωγής παρέμειναν κλειστά εξαιτίας του κορωνοϊού.

Τα lockdown εφαρμόστηκε σε όλη την Ευρώπη από τα μέσα Μαρτίου ώστε να περιοριστεί η πανδημία με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μην μπορούν να μεταβούν και στις εκθέσεις

αυτοκινήτων για να δουν από κοντά τα νέα μοντέλα και να προχωρήσουν σε κάποια παραγγελία.

Τον Φεβρουάριο του 1946, λίγους μήνες μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, πωλήθηκαν μόλις 4.044 νέα αυτοκίνητα στη Βρετανία, η οποία προσπαθούσε να ανοικοδομηθεί μετά την καταστροφή του πολέμου.

Τον Απρίλιο του 2020 στη Βρετανία πουλήθηκαν περίπου 4.000 καινούρια αυτοκίνητα σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT) γεγονός που έχει να καταγραφεί από το 1946.

Μάλιστα η Ένωση υποβαθμίζει περαιτέρω τις προβλέψεις του για ολόκληρο το χρόνο σε 1,68 εκατομμύρια μονάδες σε σύγκριση με το σύνολο των 2,31 εκατομμυρίων αυτοκινήτων του περασμένου έτους.

Η βρετανική βιομηχανία οχημάτων, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας προϊόντων της χώρας, κινδυνεύει να χάσει παραγωγή αξίας άνω των 8 δισεκ. λιρών (9,94 δισεκ. δολαρίων) λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών οι οποίοι επισημαίνουν επίσης ότι η παραγωγή στον κλάδο έχει μειωθεί κατά 14% φέτος ενώ οι πωλήσεις θα σημειώσουν πτώση 43%.

Το αυτοκίνητο με τις υψηλότερες πωλήσεις στη Βρετανία τον Απρίλιο πάντως ήταν το Tesla Model3 με 658 ταξινομήσεις εκθρονίζοντας τα διάσημα μοντέλα από τις Ford, Volkswagen και Vauxhall.

Διαβάστε επίσης:

Σε ποια χώρα δίνουν δίπλωμα οδήγησης χωρίς εξετάσεις!

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας!

Έτσι μπορείτε να περάσετε το όχημά σας από ΚΤΕΟ!

The post Σε ποια χώρα οι πωλήσεις ΙΧ ήταν αντίστοιχες του… Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα