Bonus πάνω από 19,5 εκατ. ευρώ για την CEO της GM!

21:46 5/5/2020 - Πηγή: NewsAuto

Ο βασικός μισθός της «αρχηγού» της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθε σε 2,1 εκατ. δολάρια το 2019.

Πάνω από 1,8 εκατ. δολάρια εισέπραττε κάθε μήνα για ολόκληρο το 2019 η CEO της GM Mary Barra με αποτέλεσμα τα συνολικά της έσοδα να ανέλθουν σε 21,63 εκατ. δολάρια! Βέβαια μόλις τα 2,1 εκατ. δολάρια αποτελούν τον βασικό μισθό της CEO της GM και τα υπόλοιπα καταγράφονται ως… bonus!

Από την άλλη μεριά η General Motors ανακοίνωσε πως προχωρά στην αναστολή διανομής μερισμάτων

και αγοράς ιδίων μετοχών, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τη ρευστότητά της. Παράλληλα η GM έκανε γνωστό πως μετακύλησε δανεισμό ύψους 3,6 δισ. δολαρίων μέσω συμφωνίας, για τον Απρίλιο του 2022 ενώ να υπενθυμίσουμε πως είχε μετακυλίσει δανεισμό ύψους 2. Δις. δολαρίων μέσω αντίστοιχης συμφωνίας και για τον Απρίλιο του 2021.

Η GM διευκρίνισε ότι θα επανεπενδύσει στη δραστηριότητά της ποσοστό ίσο ή και μεγαλύτερο του 20% των προ φόρων επιστροφών της, προκειμένου ο ισολογισμός της να συνάδει με την επενδυτική βαθμίδα πιστοληπτικής αξιολόγησης ενώ ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της όταν θα έχει επιτύχει τους στόχους που θέτει προκειμένου να ξεπεράσει τον σκόπελο της κρίσης του κορωνοϊού.

Η CFO της General Motors, Dhivya Suryadevara ανέφερε ότι: «Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη ρευστότητα μας ενόψει των αβεβαιοτήτων που έχει δημιουργήσει στη παγκόσμια αγορά η πανδημία του κορωνοϊού».

Επίσης η εταιρία, λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία, έχει ανακοινώσει πως μειώνει προσωρινά το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων της κατά 20%, των στελεχών της κατά 25% και των υψηλόβαθμων διευθυντικών στελεχών της κατά 30%, από την 1 Απριλίου. Παράλληλα, η GM προχωρεί στην αναστολή της υλοποίησης κάποιων μελλοντικών προγραμμάτων εργασίας, στη μείωση των προϋπολογισμών μάρκετινγκ, ενώ λαμβάνονται και εκατοντάδες άλλα μέτρα λιτότητας.

Παράλληλα 6.500 υπάλληλοι της GM που δεν μπορούσαν να εργαστούν από το σπίτι, έχουν τεθεί προσωρινά σε αναγκαστικά άδεια, λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους. Η GM ξεκαθαρίζει πως τα χρήματα που δεν θα δοθούν το διάστημα αυτό στους υπαλλήλους και στα στελέχη της, θα τους δοθούν μέχρι το αργότερο τις 15 Μαρτίου του 2021!

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Αυτοκινητοβιομηχανία – κολοσσός είναι έτοιμη να μπεί στην ΕΛ.Β.Ο

«Απόβαση» σε νησιά των Κυκλάδων ετοιμάζει ο όμιλος VW!

Αποκλειστικό: «Περιβαλλοντικό Τέλος» έως 3.000 ευρώ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα

The post Bonus πάνω από 19,5 εκατ. ευρώ για την CEO της GM! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα