Το νέο Fiat 500 σε ηλεκτρική έκδοση

Όπως ανακοίνωσε η Fiat Chrysler Automobiles (FCA), η ιταλική φίρμα από το Τορίνο βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης μίας νέας πλατφόρμας, πάνω στην οποία αναμένεται να κατασκευαστεί η ηλεκτρική έκδοση του «500», που βάση των προγραμματικών δηλώσεων θα παρουσιαστεί το 2019.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Σίγουρα το Fiat 500e θα δώσει μία διαφορετική προσέγγιση σε ότι αφορά την εμπορική του πορεία, καθώς όπως όλα δείχνουν, η ηλεκτροκίνηση

μπαίνει στην καθημερινότητά μας και στις αστικές μετακινήσεις. Η εταιρεία, σκεπτόμενη τα παραπάνω, έχει προγραμματίσει να επενδύσει ένα ποσό που ξεπερνά τα 5 δις ευρώ για την περίοδο 2019-2021, κυρίως στην υβριδική και ηλεκτρική τεχνολογία.

Ένα σημαντικό ποσό θα δαπανηθεί στην κατασκευή της κόμπακτ διαστάσεων πλατφόρμας BEV (Battery Electric Vehicle), η οποία θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στο νέο Fiat 500, που δεν αναμένεται να αντικαταστήσει το 500e που διατίθεται ήδη στην αγορά των ΗΠΑ. Να σημειώσουμε ότι το ήδη υπάρχον μοντέλο συναρμολογείται στο Μεξικό, ενώ το νέας γενιάς θα παράγεται στην Ιταλία.

Τα παραπάνω νέα, σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και τις νέες επενδύσεις στην Ιταλία, που θα οδηγήσουν σε 13 καινούργια μοντέλα κατά την περίοδο 2019-2021, ανακοινώθηκαν μετά από μία περίοδο συνομιλιών ανάμεσα σε στελέχη της FCA και εργατικά συνδικάτα, γεγονός που ωθεί τη Fiat να επιστρέψει σε πλήρη απασχόληση στην τοπική αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα