Ηλεκτρικό και χωρίς ρύπους Renault Master Z.E.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό μοντέλο της Renault, Master Z.E. είναι η ιδανική λύση για τις χωρίς ρύπους μεταφορές διανομών σε αστικό περιβάλλον.

Το Renault Master

Z.E. θα λανσαριστεί με μία ευρεία γκάμα εκδόσεων και διαμορφώσεων, 3 μήκη αμαξώματος, 3 διαφορετικά μεταξόνια και 2 ύψη οροφής, καλύπτοντας όλες σχεδόν τις μεταφορικές ανάγκες.

Οι τέσσερις εκδόσεις panel van προσφέρουν ωφέλιμο όγκο από 8 έως 13 κυβικά μέτρα με μέγιστο φορτίο 1.490 κιλά, ενώ οι δύο εκδόσεις πατώματος καμπίνας υποστηρίζουν φορτία μέχρι και 20 κυβικά μέτρα.

Κάθε μία από αυτές εφοδιάζεται με το ηλεκτρικό μοτέρ R75, που μας είναι γνωστό από το Zoe, με απόδοση 57 kW (76 ίπποι), το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault στο Cleon της Γαλλίας. Παράλληλα εξοπλίζεται με μία μπαταρία ιόντων λιθίου της LG Chem, με ενεργειακή απόδοση 33 kWh, βελτιστοποιημένη ηλεκτρική διαχείριση, η οποία βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από τα εμπρός καθίσματα, στην αντίστοιχη θέση που βρίσκεται το κιβώτιο ταχυτήτων της πετρελαιοκίνητης έκδοσης. Για την πλήρη φόρτισή της απαιτούνται έξι ώρες, μέσω WallBox 7,4 kW, ενώ η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 120 km. Ανάλογες της κατασκευής είναι και οι επιδόσεις, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 100 km/h.

Παράλληλα η Renault έχει τοποθετήσει στο Master Z.E. τη λειτουργία «ECO» μέσω της οποίας περιορίζεται η τελική ταχύτητα στα 80 km/h, με σκοπό την αύξηση της αυτονομίας, σύστημα ρύθμισης θερμοκρασίας της καμπίνας, καθώς και το «ZE Voice»  που επιτρέπει στο όχημα να γίνεται αντιληπτό κυρίως από πεζούς και ποδηλάτες με ταχύτητες έως 30 km/h.

Διαβάστε επίσης:

Τα πάντα για το υβριδικό Ford Transit

Φέρτε πίσω το αυτοκίνητο και περάστε από το ταμείο!

Από τα… σαπάκια στράφηκαν στα «ρημάδια» μεταχειρισμένα

The post Ηλεκτρικό και χωρίς ρύπους Renault Master Z.E. appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα