Επιστρέφει ως ηλεκτρικό και το Renault 4

20:20 8/2/2021 - Πηγή: NewsAuto

Σύμφωνα με το σχέδιο της Renault για διεύρυνση της ηλεκτρικής της γκάμας μετά την αναβίωση του R5 θα ακολουθήσει και ένα σύγχρονο ηλεκτρικό R4 με πιο χρηστικό χαρακτήρα

Το ηλεκτρικό Renault 5 που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2023 είναι ένα από τα επτά ηλεκτρικά οχήματα που σχεδιάζει να προσθέσει

στην γκάμα της η γαλλική εταιρία τα επόμενα πέντε χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος Renaulution το αφεντικό της Renault, Luca de Meo παραδέχθηκε πως θα υπάρξει τουλάχιστον άλλη μια αναβίωση ενός ιστορικού μοντέλου. Κύκλοι εντός της εταιρίας αναφέρουν λοιπόν πως αυτό το μοντέλο θα είναι το θρυλικό 4L το οποίο είναι προγραμματισμένο να φθάσει στην αγορά το 2025.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Renault, Gilles Vidal από την μεριά του άφησε να εννοηθεί πως κάποια από τα μελλοντικά μοντέλα θα έχουν μια ρετρο-φουτουριστική προσέγγιση χωρίς αυτό να σημαίνει πως το συγκεκριμένο ύφος θα αποτυπώνεται σε όλη τη γκάμα της εταιρίας.

Το νέο Renault 4 θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα CMF-B EV που θα χρησιμοποιείται και από το R5 και αναμένεται να έχουν και αντίστοιχες προδιαγραφές. Από εκεί και πέρα βέβαια τόσο το αμάξωμα όσο και οι ευρύτερες ρυθμίσεις θα δίνουν στα δύο μοντέλα διαφορετικό χαρακτήρα με το R5 να προσανατολίζεται περισσότερο στο σπορτίφ ύφος τη στιγμή που το R4 θα είναι ένα crossover με πολλά χρηστικά στοιχεία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποκτήσει και επαγγελματική έκδοση για μεταφορές προϊόντων.

Διαβάστε επίσης

Renault Clio E-Tech: Υβριδική τεχνολογία από την F1 στο δρόμο

Renault Megane RS Trophy-R: Όταν οργίαζε στο Ρινγκ (video)

Μελλοντικά Renault E-Tech

The post Επιστρέφει ως ηλεκτρικό και το Renault 4 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα