Monaco F1 Racing Team: Μία ομάδα που θέλει να εμπλακεί με τη Formula 1

Μετά την Panthera Team Asia F1, η οποία έχει φύγει από το προσκήνιο μετά το 2019, μία νέα ομάδα θέλει να εμπλακεί με τη Formula 1, με την ευκαιρία της εισαγωγής των νέων κανονισμών.

Ο λόγος για την Monaco F1 Racing Team, της οποίας ηγείται ο επιχειρηματίας Salvatore

Gandolfo, ιδρυτής της εταιρείας management, Monaco Increase Management.

Αρχικά ήταν να διεκδικήσει συμμετοχή στην F1 με την επωνυμία της Campos Racing, όμως άλλαξε το όνομα της ομάδας (με την έγκριση της Αυτοκινητιστικής Λέσχης του Μονακό).

Ένα από τα κωλύματα της ομάδας για την είσοδό της στο σπορ ήταν η υποχρεωτική καταβολή ενός ποσού της τάξης των 200 εκ. δολαρίων που θα μοιραστεί ισόποσα στις 10 ήδη υπάρχουσες ομάδες του grid, ώστε να διασφαλιστεί πως κάθε νέα ομάδα είναι διατεθημένη να επενδύσει σοβαρά.

Παρόλα αυτά, ο CEO της F1, Stefano Domenicali, ανέφερε σε συνέντευξή του πως θα μπορούσε αυτό το ποσό να αρθεί «υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο Gandolfo δήλωσε σχετικά:

«Το τωρινό project της Monaco F1 Racing Team ήταν το πρώτο που συζήτησε το ενδεχόμενο συμμετοχής στο σπορ με την διοίκησή του, από το 2019, και ήταν το πρώτο που έχτισε μία σχετική δομή, αντιλαμβανόμενο τη δυναμική των νέων τεχνικών κανονισμών που αρχικά ήταν να εισαχθούν το 2021.

«Πιστεύουμε πως οι τελευταίες εξαγγελίες του νέου CEO της F1, Stefano Domenicali, που ανέφερε ότι μπορεί να αρθεί το ποσό των 200 εκ. δολαρίων για κάθε νέα ομάδα, δείχνουν ότι γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Εκτιμούμε την προσέγγιση τόσο του Stefano, όσο και της FIA, κι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα για να έχουμε έτοιμη την δήλωση συμμετοχής μας.»

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα