Επίσημο: Συνεχίζει στο MotoGP ο Valentino Rossi!

Ήταν κοινό μυστικό πως η συμφωνία είχε επιτευχθεί, πλέον έχουμε την επισημοποίησή της: ο Valentino Rossi θα παραμείνει στο MotoGP!

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που παρότι έχει φτάσει πλέον τα 41 δεν δείχνει σημάδια κόπωσης, επέκτεινε κατά μία σεζόν το συμβόλαιό του με τη Yamaha και το 2021 θα οδηγεί για τη Petronas Yamaha SRT!

Παρότι πρόκειται για ομάδα

δορυφόρο, ο «Γιατρός» θα έχει πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη. Έχουμε άλλωστε δει στην πράξη, πως στο MotoGP συχνά οι ιδιωτικές ομάδες βάζουν τα γυαλιά στα εργοστάσια. Κι αυτό είναι κάτι που κάνει συστηματικά η SRT!

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως αποκάλυψε η ιαπωνική ομάδα, ο Ιταλός αναβάτης δεσμεύτηκε για το 2021 πριν καν ξεκινήσει η σεζόν του 2020, η οποία φυσικά ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. Και όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, επτά αγώνες μετά, δεν έχει μετανιώσει για την απόφασή του.

Οι δύο πλευρές μετρούν 15 σεζόν μαζί, σε μία συνεργασία που αφορά 250 αγώνες, 142 παρουσίες στο βάθρο, 56 νίκες και φυσικά 4 παγκόσμιους τίτλους.

«Σκέφτηκα πολύ προτού πάρω αυτή την απόφαση, καθώς ο ανταγωνισμός μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Για να είσαι στην κορυφή στο MotoGP πρέπει να δουλεύει σκληρά, να προπονείσαι κάθε μέρα και να ζεις “αθλητική ζωή”. Όμως ακόμα μου αρέσει και θέλω να συνεχίσω. Η Petronas Yamaha SRT έχει αποδείξει πως είναι κορυφαία ομάδα. Πολύ οργανωμένη», είπε μεταξύ άλλων ο Rossi.

Διαβάστε επίσης:
Το Instagram F1 Live με Σεϊτανίδη-Πουρναράκη (video)

GP Ρωσίας: 96η pole position για Hamilton

Το F1 Vlog του χάους του Μουτζέλο

The post Επίσημο: Συνεχίζει στο MotoGP ο Valentino Rossi! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα